Incasòl

Finalitzen les obres de millora del centre històric d'Alfara de Carles, al Baix Ebre

query_builder   25 setembre 2012 13:50

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de millora del centre històric d'Alfara de Carles, al Baix Ebre

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de renovació i millora del carrer Major i la plaça Major d’Alfara de Carles. El projecte l'ha promogut l’Ajuntament d’aquest municipi, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% cultural. L’obra, basada en un projecte de l’arquitecte Jorge Zamora, ha tingut un cost de 294.015 euros.
 
Els treballs han consistit en la col·locació d’un nou paviment, així com la renovació de les xarxes d'aigua potable i d’aigües pluvials per conduir-les fins a les cotes més baixes i connectar-les amb la riera, de les connexions d’electricitat, l’enllumenat públic, la xarxa de telefonia i la de megafonia. També s’han incorporat nous elements de mobiliari urbà.
 
El municipi d’Alfara de Carles, a la comarca del Baix Ebre, està situat al peu del massís dels Ports de Beseit, actualment Parc Natural i zona especial d’interès paisatgístic. El poble es va formar a l’entorn d’una antiga teuleria, l’activitat de la qual va arribar als màxims cap al segle XIII quan es van establir noves teuleries a l’entorn, com la que hi ha a uns dos quilòmetres al sud del poble.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 74