Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   26 setembre 2012 12:04

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi forestal disminueix lleugerament. El perill molt alt es troba a  la meitat sud-oest del país i puntualment al nord de l’Alt Empordà. El perill entre alt i moderat domina a la resta. El perill moderat i baix es limiten al terç nord del país
Mapa diari de risc d'incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat, que continuen amb el dispositiu de Campanya Forestal, han treballat des de les 00.00 hores en 4 incendis de vegetació. Els més extensos, que han cremat 200 metres quadrats, han estat a Valls i a Montcada i Reixac. A més, els Bombers de la Generalitat continuen col•laborant en les tasques d’extinció dels incendis forestals de València amb 2 avions amfibis.

Segons informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, es mantindran els ruixats al terç oest del país fins a l’inici de la tarda, d’intensitat entre feble i moderada, i s’estendran de manera més aïllada i feble a altres punts del terç nord. Localment els ruixats aniran acompanyats de tempesta i s’acumularan quantitats de precipitació poc abudants.

Les temperatures seran lleugerament més baixes. Es mouran entre 16 i 21 ºC al Pirineu, entre 19 i 24 ºC al Prepirineu i Ponent, i entre 22 i 27 ºC a la resta.

Pel que fa al vent, a partir de mig matí s’imposarà el component sud i oest, entre fluix i moderat, amb algun cop fort durant la tarda al litoral, i el component nord a final del dia, amb tramuntana entre fluixa i moderada a l’Empordà.

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:

- Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental
- Catalunya Central: Anoia, Bages
- Lleida: Garrigues, Segarra, Urgell
- Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès
- Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta
- Girona: Alt Empordà

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de Prealerta als municipis i consells comarcals de les comarques afectades.

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 78