Delegació a Girona

Els instituts Pla de l'Estany i Montilivi, guanyadors del 1r Concurs d'emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines

Aquest vespre ha tingut lloc l'acte de lliurament d'uns premis organitzats pels Serveis Territorials d'Ensenyament amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, FOEG i PIMEC

query_builder   26 setembre 2012 21:34

event_note Nota de premsa

Els instituts Pla de l'Estany i Montilivi, guanyadors del 1r Concurs d'emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines

Aquest vespre ha tingut lloc l'acte de lliurament d'uns premis organitzats pels Serveis Territorials d'Ensenyament amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, FOEG i PIMEC

Foto final de l'acte amb els premiats
En aquesta primera edició del concurs s’han presentat set projectes de diferents centres gironins, dels quals n’han estat guardonats dos. En la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Mitjà han estat guardonats José David Cock i Eduard Masó, alumnes del CFGM de Sistemes Microinformàtics i xarxes de l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles pel projecte “Zona 4VIP”; i, en la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Superior han estat guardonats Verònica Muñoz i Gerard Basacoma, alumnes del CFGS d’Administració i finances de l’Institut Montilivi de Girona pel projecte “ECO MODULAR”.
 
Aquest vespre ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona l’acte de lliurament dels premis del 1r concurs d’emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines, organitzat pels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, FOEG i PIMEC.
 
Aquest concurs s’emmarca dins del pla de mesures per fomentar l’esperit emprenedor que porta el nom de “Catalunya escola d’emprenedors“, concretament dins el programa “L’empresa a prop“ que té com a un dels seus objectius l’elaboració de plans d’empresa formulats pels alumnes de formació professional vinculats a la professió que estudien. Els guardonats han rebut un diploma acreditatiu i també se’ls ha fet entrega d’un iPad. Alhora, participaran a la final de Catalunya del Millor Projecte d’Emprenedoria.
 
L’acte ha comptat amb la presència del director general de Formació Professional, Melcior Arcarons; el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot; els representants de la Cambra de Comerç, de FOEG, PIMEC i de l’emprenedor i cuiner gironí Joan Roca, que ha explicat als assistents la seva experiència emprenedora al capdavant del Celler de Can Roca.
 
El director general de Formació Professional, Melcior Arcarons, ha ressaltat la importància de la inclusió de la formació de l’emprenedoria dins el sistema educatiu a la FP per l’augment de possibilitats professionals per part dels joves i per establir un vincle entre formació, innovació i esperit emprenedor. Per altra banda, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, ha emmarcat aquesta iniciativa en l’objectiu del Govern de promoure l’emprenedoria i també en el conjunt d’accions que des dels centres d’ensenyament i des de la societat civil caminen en aquesta direcció. Hi han participat també les empreses Music Lan i Ancodur, que han fet una valoració dels projectes premiats i la seva viabilitat a través dels seus representants, Joan Trayter i Pere Giró, com a experts professionals.
 
El públic assistent -empresaris, professors, alumnes, familiars i amics-  ha gaudit d’una celebració en la qual s’ha posat èmfasi en la importància de fomentar l’emprenedoria entre els joves que cursen els estudis de Formació Professional. L’acte ha finalitzat amb l’actuació de dues alumnes de l’Institut Montilivi de Girona que han interpretat la peça musical “la vida és bella”.

1  

Fitxers adjunts

Foto final de de l'acte amb tots els premiats

Foto final de de l'acte amb tots els premiats
JPG | 722