El president Mas ha inaugurat el 19è Fòrum Barcelona de seguretat viària
El president inaugurant el Fòrum
 
  • El cap de l’Executiu assegura que això “s’ha de resoldre amb diàleg, negociació i sense amenaces i escoltant la veu de la gent quan es pronuncia als referèndums, a les consultes o a les eleccions”
  •  
  • El cap del Govern  afirma que el resultat de la votació ahir al Parlament va ser “històrica”  i “marca un abans i un després”
  •  
  • El president Mas ha presidit l’acte inaugural del 19è Fòrum Barcelona de seguretat viària acompanyat de l’alcaldeTrias
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat avui al Govern espanyol a  “escoltar atentament i educadament el valor de la democràcia, que és el valor de la veu de la gent quan es pronuncia als referèndums, a les consultes o a les eleccions” i li ha reclamat  que “no amenaci”, perquè “no es pot impedir que un poble que porta mil anys d’història i que té un projecte de futur i que vol lluitar pel seu benestar es pronunciï sobre aquest futur, a menys que ni se li negui l’existència”.
En declaracions a la premsa, el cap de l’Executiu ha subratllat que si a un poble “se li reconeix l’existència, se li ha de reconèixer també el dret que pugui decidir aquest futur de manera lliure, pacífica i absolutament cívica”.
Pel cap del Govern, les declaracions d’ahir de la vicepresidenta del Govern central “són les amenaces típiques, tradicionals i és la manera que tenen de reaccionar molt sovint des dels poders de l’estat”. En la mateixa línia, el president ha assegurat  que no té “cap ganes de fer les coses fora del marc legal”, però ha insistit que cal que “escoltin el que digui el poble de Catalunya, primer en aquestes eleccions del dia 25 de novembre”.
En relació amb el resultat de la votació d’ahir al Parlament, el president de la Generalitat l’ha qualificada de “votació històrica que marca un abans i un després”.  Pel president, el percentatge aconseguit demostra que “és evident que hi ha majories molt sòlides a favor que Catalunya vagi exercint el dret a decidir el seu futur de manera lliure i  pacífica”, tot i que s’ha mostrat caut davant l’evolució de la societat catalana.
Amb tot, ha insistit que es tracta d’un “tema de supervivència, de qualitat i de benestar”, i, en la mateixa línia ha subratllat que “ens estem jugant el nostre futur col·lectiu, no només des del punt de vista identitari, que també, sinó des del punt de vista del nostre benestar com a poble”.
El president de la Generalitat ha fet aquestes afirmacions a preguntes dels periodistes, després de participar a l’acte inaugural del 19è Fòrum Barcelona de Seguretat viària, on s’ha referit també a la necessitat de tirar endavant les obres a l'NII, ja que considera  que es tracta d’un “tema urgentíssim, perquè hi ha punts negres molt greus i això afecta els accidents de trànsit d’una manera claríssima”. Ha explicat que en ahir, en una breu conversa amb la ministra de Foment, aquesta va apuntar que l’Executiu central està mirant com es pot recuperar la inversió a través d’algun mètode de pagaments diferits, tot i que va advertir que no era segur.
En el marc de l’acte inaugural el president  també ha tractat la necessitat de millorar la senyalització en la línia de què disposen països com Holanda, referència a nivell europeu, ja que considera que aquest seria “un senyal de qualitat, de civilitat i ajudaria que hi haguessin menys accidents”.
A l’acte inaugural també hi han pres part l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president del RACC, Sebastià Salvadó, i la directora general de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, M. Eugènia Domènech.

1  

Imatges

Fotografia: el president Mas ha inaugurat el 19è Fòrum Barcelona de seguretat viària

Fotografia: el president Mas ha inaugurat el 19è Fòrum Barcelona de seguretat viària 612