Territori

Catalunya celebra la Setmana Europea de la Custòdia del Territori amb més de 150 activitats

query_builder   28 setembre 2012 13:07

event_note Nota de premsa

Catalunya celebra la Setmana Europea de la Custòdia del Territori amb més de 150 activitats

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s’ha sumat a la iniciativa Connecta’t amb la Natura!, que convida la ciutadania a gaudir, viure i connectar amb la natura
 
Des d’avui i fins al 7 d’octubre se celebra la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. A tot Europa s’han organitzat al voltant de 300 activitats, més de la meitat de les quals es desenvoluparan a Catalunya, organitzades per més de 60 entitats: Des d’un curs d'iniciació a la fotografia de natura, sortides d'observació d'ocells, jornades de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català o un taller dels secrets de les herbes remeieres. El Departament de Territori  i Sostenibilitat dóna suport a la Setmana, en el marc del projecte europeu LANDLIFE, que duu a terme la Xarxa de Custòdia del Territori.
 
En paral·lel està en marxa la campanya fotogràfica Connecta’t amb la Natura, una forma diferent de conèixer la Setmana de la Custòdia del Territori i participar-hi. El conseller de Territori i Sostenibilitat,  Lluís Recoder, s’ha sumat a aquesta iniciativa,  junt amb altres personalitats. La campanya convida a retrobar-se amb els petits plaers que ens proporciona el contacte amb la natura i a compartir aquesta experiència a través d’una fotografia que es pot penjar al web de la setmana o a través de Twitter amb el hashtag #connectanatura. Les millors fotografies formaran part d’una exposició itinerant per Europa que s’inaugurarà al CosmoCaixa de Barcelona, amb el suport de la Fundació La Caixa.
 
El projecte europeu LANDLIFE
 
La Setmana Europea de la Custòdia del Territori forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10/INF/ES/540), un projecte LIFE+ 2011-2014 d'Informació i Comunicació, liderat per la XCT i cofinançat per la Comissió Europea i el Departament de TES. Els altres socis al projecte són: CEN L-R – Conservatori d’Espais Naturals del Llenguadoc – Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma. El programa és un dels eixos del Pla de treball de legislatura de la Custòdia del Territori, promogut pel Departament de TES en col·laboració amb la XCT.
 
El projecte LANDLIFE té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, entitats de conservació, persones propietàries i altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 41