Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura posa en marxa el Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartareu

query_builder   28 setembre 2012 14:13

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura posa en marxa el Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartareu

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) posa en marxa demà dissabte, 29 de setembre, el Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartareu.
 
Es tracta d’un projecte de dinamització territorial que posa en valor i promou el patrimoni arqueològic, paleontològic, arquitectònic i cultural del municipi de les Avellanes i Santa Linya.
 
La inversió ha consistit en l’adequació de les antigues escoles de Tartareu  per tal d’habilitar-les com a centre de dinamització. S’ha actuat en la consolidació de l’estructura i el condicionament dels espais de les plantes baixa i primera amb la instal·lació d’elements interpretatius sobre la història i conservació del patrimoni arqueològic i paleontològic de la zona i fotografies del patrimoni cultural, en especial  del nuclis que composen el municipi: Les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal.
 
El projecte ha estat subvencionat, amb un import de 248.000 €,  pel Programa Leader, en el marc de la mesura de Conservació i millora del patrimoni rural del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013 , en una clara aposta del Departament per la recuperació del patrimoni local com un element de dinamització turística dels petits municipis rurals.