Incasòl

L'Incasòl finalitza les obres de millora del carrer de l'Enrajolat de Tarragona

query_builder   28 setembre 2012 13:28

event_note Nota de premsa

L'Incasòl finalitza les obres de millora del carrer de l'Enrajolat de Tarragona

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de renovació i millora del carrer de l’Enrajolat al nucli històric de Tarragona. Aquest carrer connectava el Circ romà amb l’antic Fòrum provincial.
 
L’obra ha consistit en la reurbanització del carrer que ha resolt el punt de connexió amb l’àrea arqueològica del sector de l’antiga casa dels Militars i la renovació de les xarxes de serveis. També s’ha procedit a la seva impermeabilització per tal de solucionar les filtracions d’aigua que afectaven les voltes romanes del subsòl que es poden visitar des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.
 
Així mateix i en el transcurs de l’obra, s’ha realitzat una excavació arqueològica que ha permès documentar la història d’aquest carrer des de l’època romana fins el s.XIX. Les excavacions han localitzat l’antic visori o espai superior de les grades del circ romà on es situava el públic de peu dret per veure es espectacles.
  
El projecte està promogut per l’Ajuntament de Tarragona, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins el programa de l’1% cultural. Basat en un projecte dels arquitectes Carlos Brull i Jordi Segura, el seu cost ha estat de prop de 500.000 euros.
 
El carrer de l’Enrajolat està situat a la part alta de Tarragona, entre la Baixada de la Peixateria i la de la Misericòrdia, al començament del carrer Major. L’àmbit de l’actuació va des d’aquest carrer a la torre del pretori i les escales annexes al sud. A ponent, l’àmbit està delimitat, a banda de les edificacions que conformen el carrer, pel sector arqueològic de les grades del circ corresponent a l’antiga casa dels Militars.
 
El carrer està inclòs dintre del nucli antic de la part alta de Tarragona que està catalogada com a conjunt històric d’acord amb el que estableix la Llei 9/1993 del Patrimoni Cultural Català. Pel que fa a les restes del circ romà, tan les restes adjacents del sector arqueològic de l’antiga casa dels Militars com les existents al subsòl tenen la catalogació específica de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i a més, formen part del conjunt de monuments romans declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 2000.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 79