Salut

El Consell d'Administració del nou Hospital de la Cerdanya nomena l'equip de direcció

query_builder   28 setembre 2012 16:54

event_note Nota de premsa

El Consell d'Administració del nou Hospital de la Cerdanya nomena l'equip de direcció

El conseller de Salut inaugura també avui divendres a la tarda el consultori mèdic local d’Alp.
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit, avui divendres 28 de setembre al matí, la segona reunió que enguany fa el Consell d’Administració de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial Hospital de la Cerdanya (AECT-HC). En aquesta reunió el Consell d'Administració ha nomenat Victorià Peralta com a director gerent de l'Hospital de la Cerdanya i Jacques Arevalo com a director gerent adjunt.
L'AECT-HC té per objecte la construcció, la posada en servei i el governament d’un hospital transfronterer, de caràcter bàsic i comarcal, situat a Puigcerdà, a la comarca catalana de la Cerdanya (Espanya), i destinat a l’atenció de pacients del territori de la Cerdanya catalana, de la Cerdanya francesa i el Capcir (França). Aquest organisme també té per objecte contribuir al desenvolupament d’un projecte comú de salut territorial de la Cerdanya gestionat pel Servei Català de la Salut (CatSalut).
 
L’AECT-HC està formada per un consell d’administració, un consell consultiu i una comissió executiva. El Departament de Salut, en representació de la Generalitat de Catalunya, participa en l’AECT-HC en un 60 per cent, i l’Estat francès, en el 40 per cent restant.
 
És la primera vegada que els membres de l’AECT-HC es reuneixen al nou Hospital de la Cerdanya i, després de la reunió, han aprofitat la trobada per visitar-lo. Les obres de l’edifici estan acabades i es preveu que pugui entrar en funcionament a meitat de l’any 2013. Un cop entregada l’obra a la propietat (AECT-HC) s’inicia el procés per dotar l’Hospital dels equipaments necessaris.
El conseller de Salut, Boi Ruiz ha inaugurat a la tarda el consultori mèdic local d’Alp, situat a la primera planta del número 17 del carrer Cadí. El consultori ha suposat una inversió de 133.329,96 euros, dels quals 124.037,71 euros (cost de l’obra) han estat finançats pel CatSalut i els 9.292,25 euros restants (cost dels equipaments) han anat a càrrec de l’Ajuntament d’Alp.
 
En aquest consultori està previst que hi treballin un metge o metgessa de família, un infermer o infermera i una persona d’admissió i atenció a l’usuari. El centre disposa d’un total de 159 metres quadrats de superfície útil, repartits en un espai central que acull la recepció i la sala d’espera única del centre, quatre consultes de les quals una es destina a sala de tractaments, l’àrea de serveis que consta de dos lavabos, un d’ells adaptat, un local de neteja, un local d’instal·lacions i el magatzem.