Empresa i Treball

TURISME

El conseller F. Xavier Mena valora com a "molt positives" les dades d'ingressos per turisme estranger que ha registrat Catalunya en els primers vuit mesos de l'any

query_builder   28 setembre 2012 17:55

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller F. Xavier Mena valora com a "molt positives" les dades d'ingressos per turisme estranger que ha registrat Catalunya en els primers vuit mesos de l'any

 

  • Catalunya ha ingressat prop de 9.000 milions d’euros per turisme estranger en el període gener-agost de 2012, un 13,9% més que en el mateix període de l’any anterior.
 
  • A l’agost els ingressos per turisme estranger a Catalunya han arribat als 1.795 milions d’euros, un 14,8% més que el 2011, davant del 5,7% de creixement a tot l’Estat.
 
  • La despesa realitzada pel turisme estranger a Catalunya en el que portem d’any és la millor de la història i suposa el 23% del conjunt de la despesa estrangera a l’Estat, per davant de Balears (19,1%) i Canàries (17,6%).
 
  • Catalunya també lidera l’arribada de turisme estranger a l’estat Espanyol, amb 10,4 milions de turistes, un 12,1% més que en el mateix període gener-agost de l’any anterior.
 
  • Destaca el bon comportament de mercats emissors emergents com ara Rússia, els Estats Units i Japó, així com la recuperació de mercats tradicionals com són el britànic i l’alemany.
 
 
En els primers vuit mesos de l’any, Catalunya ha ingressat prop de 9.000 milions d’euros provinents del turisme estranger, el que suposa un 13,9% més que en el mateix període de l’any anterior –davant del 6,2% de tot l’Estat–, i la millor de la història.
 
A l’agost els ingressos per turisme estranger a Catalunya han arribat als 1.795 milions d’euros, un 14,8% més que el 2011, davant del 5,7% de creixement a tot l’Estat.
 
Catalunya també lidera l’arribada de turistes estrangers a l’Estat. Entre els mesos de gener i agost, Catalunya ha rebut 10,4 milions de turistes estrangers, un 12,1% més que en el mateix període de l’any passat.
 
Turisme estranger
Gener-agost 2012
% Var. Interan.
 
Nombre de turistes
10.394.945
+12,1%
 
Despesa  total (milions)
8.939
+13,9%
 
 
Font: FRONTUR i EGATUR de l’IET
Dades completes en els documents adjunts
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha donat a conèixer i ha valorat avui aquests resultats en el marc de la seva visita al Gironès. En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller ha volgut remarcar el lideratge de Catalunya com a destinació turística “som líders absoluts; portem dos anys de rècords”.
 
En aquest sentit, i en referència a les dades d’ingressos per turisme estranger tan del mes d’agost com de l’acumulat en el període gener-agost d’enguany ha posat en valor el fet que “des de la conselleria no comptem tan turistes com mirem els ingressos, que és el que està creixent, i que al cap i a la fi representa el retorn del grau de satisfacció d’aquest turisme que ens visita. El cost i el servei turístic està complint les expectatives del client, i si fem bon servei, com ho estem fent, sense cap mena de dubte, seguirem creixent en ingressos, que és el que interessa”.
 
El conseller també ha incidit en el fet de no caure en la complaença i, respecte a creixements futurs, s’ha mostrat convençut que “apostant pel valor afegit, apostant per nous mercats emergents, apostant per nous segments, mantindrem, consolidarem i ampliarem aquesta font d’ingressos que és fonamental per –en un sentit col·loquial– posar el plat a taula de molts catalans. El sector no ha de deixar mai de pedalar i ha de pensar en dissenyar nous productes, nous atractius; els recursos hi són, però s’han de convertir en productes turístics. S’està fent, però ens cal pensar que la temporada següent encara està per guanyar”.
 
El conseller ha volgut agrair la tasca de promoció que es du a terme des de les diverses institucions i el sector privat. “Amb totes les accions que impulsem i hem impulsat, hem contribuït a llaurar i a tenir aquesta collita tan extraordinària, ha reblat.
 
 
Visita a Girona
 
El conseller Mena ha visitat avui el Gironès. Acompanyat del delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, el conseller d’Empresa i Ocupació  ha visitat en primer lloc la planta de l’empresa alimentària Bellsolà, al municipi d’Aiguaviva, on s’hi ha reunit amb l’equip directiu, ha pres part en una degustació de productes de l’empresa i hi ha visitat les instal.lacions.
 
Posteriorment el conseller Mena s’ha desplaçat fins a Celrà, on ha visitat les instal·lacions de la companyia de productes ecològics Biospirit. El conseller ha posat l’empresa com a “exemple d’esperit emprenedor, d’una empresa que a partir d’una inquietud, una idea amb una emotiva història al darrera, està assolint una quota de mercat extraordinària, i amb perspectives ampliables al món”, i ha destacat que “les empreses innovadores mereixen un reconeixement quan, en moments de dificultat, saben mantenir el rumb”.
 
El conseller ha finalitzat la visita al Gironès amb una reunió de treball amb el Consell d’Alcaldes del Gironès.

4  

Fitxers adjunts

Despesa del turisme estranger

Despesa del turisme estranger
PDF | 52

Turisme estranger

Turisme estranger
PDF | 69

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, amb l'equip directiu de l'empresa Biospirit

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, amb l'equip directiu de l'empresa Biospirit
JPG | 4469

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, en un moment de la visita a l'empresa Biospirit

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, en un moment de la visita a l'empresa Biospirit
JPG | 3708

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia