Salut

Les cafeteries i el menjador laboral del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat reben l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis

query_builder   2 octubre 2012 13:56

event_note Nota de premsa

Les cafeteries i el menjador laboral del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat reben l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis

AMED és un projecte d'identificació i acreditació d'establiments de restauració promotors d'alimentació mediterrània i d'oci actiu.
 
Actualment hi ha més de 200 establiments que compten amb aquesta acreditació.
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana. Fruit d’això, les cafeteries (gestionades per ARCASA) i el menjador laboral del Parc Sanitari reben l’acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis.
 
AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració, i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu als seus usuaris. Reconeix, doncs, establiments que ofereixen una oferta gastronòmica que garanteix la utilització d’oli d’oliva i abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.
 
Tant les cafeteries com el menjador laboral del Parc Sanitari compleixen aquests requisits i, per tant, reben l’acreditació AMED. Les dues cafeteries, gestionades per ARCASA, tenen capacitat per a 200 comensals cada dia i el menjador laboral, gestionat per una cuina pròpia del Parc Sanitari, a l'Àrea de Salut Mental, té capacitat per a 350 comensals diaris. Per tant, el conjunt del Parc Sanitari pot oferir menús mediterranis a un total de més de 500 comensals al dia.
 
L’acte d’entrega de l’acreditació AMED s’ha dut a terme el dimarts dia 2 d’octubre i ha comptat amb la presència del senyor Enric Mangas, director general del Parc Sanitari; el senyor Josep Collell, director d’Enginyeria i Serveis Generals; el senyor Pascual Placencia, cap de Cuina, i el senyor Miguel González, dietista-nutricionista. Per part de la Generalitat, també hi ha estat present el senyor Antoni Mateu, director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; la senyora Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut; la senyora Cristina Pérez, directora del Servei Regional de Barcelona, i les senyores Gemma Salvador i Gemma Miranda, dietistes-nutricionistes. Per últim, com a representants d’ARCASA, hi havia el senyor Artur Arqués, director general; el senyor Jaume Mangues, gerent d’operacions, el senyor Joan Cazorla, cap d’operacions, i la senyora Inés Navarro, dietista-nutricionista.
 
La identificació i acreditació de serveis de restauració promotors de l’alimentació mediterrània (AMED) forma part de les estratègies del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludables (PAAS). Dins d’aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006 liderat pel Departament de Salut de la Generalitat, s’han dut a terme més de 60 accions en àmbits diferents.
 
Actualment hi ha 71 municipis amb més de 200 establiments amb l’acreditació AMED que tenen capacitat d’oferir alimentació mediterrània per a aproximadament 32.000 comensals a tot Catalunya. Per a més informació sobre aquesta acreditació, podeu consultar el web d’AMED .