Delegació a Barcelona

Inauguració del curs acadèmic 2012-2013 a la UPC

query_builder   28 setembre 2012 18:14

event_note Nota de premsa

Inauguració del curs acadèmic 2012-2013 a la UPC

El delegat va assistir el 28 de setembre a l’acte d’inauguració del nou curs a la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha tingut lloc a l’Auditori de l’edifici Vèrtex, a Barcelona. Hi han participat el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà; el president del Consell Social de la UPC, Joaquim Boixareu, i el rector de la UPC, Antoni Giró.
Generalitat de Catalunya
 
Joaquim Boixareu, ha destacat les potencialitats de la UPC al servei de la societat, de les empreses, en definitiva, del país. També ha anunciat que a finals d’octubre les universitats catalanes acolliran la reunió dels consell socials de les universitats espanyoles per tractar sobre la governança universitària, i ha felicitat la Generalitat de Catalunya per la constitució d’una comissió que ha estat treballant sobre aquest tema.
 
En relació al nou sistema de taxes universitàries ha afirmat que calia fer un canvi per incrementar els ingressos a les universitats, però que és necessari també acompanyar-lo d’un sistema de beques molt potent, que garanteixi la igualtat d’oportunitats.

En el decurs de la sessió s’ha investit la professora Barbara Liskov, del Massachusetts Institute of Technology (MIT), com a doctora 'honoris causa' per la UPC.