Delegació a Lleida

L'Ajuntament de Plans de Sió presenta a Ramon Farré el VIII Festival de Música de Concabella

query_builder   3 octubre 2012 11:55

event_note Nota de premsa

L'Ajuntament de Plans de Sió presenta a Ramon Farré el VIII Festival de Música de Concabella

 
El delegat del Govern posa aquest municipi com a exemple del bon aprofitament i difusió del patrimoni històric i de l'aposta per la qualitat a través de la cultura
 
 
Presentació fstival Concabella
Farré, Marquilles i Ribalta, amb el cartell del festival
L’alcalde de Plans de Sió, Adrià Marquilles, ha presentat aquest matí al delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, la 8a. edició del Festival de Música del Castell de Concabella, que se oferirà tres recitals els mesos d’octubre i novembre. En la trobada hi ha assistit també Enric Ribalta, músic de Plans de Sió, membre de l’organització del festival i un dels intèrprets que hi participarà.
 
El programa del festival inclou els següents tres recitals:
 
Dissabte, 6 d’octubre (19.00 h.)
 
Recital de trio de flautes (Claudi Arimany, Júlia Gallego i Enric Ribalta)
 
Dissabte, 27 d’octubre (19.00 h.)
 
Recital de trio de corda (Solistes de la Camerata de la Schubertíada; Cati Reus, violí; Anna Puig, viola; i Laia Puig, violoncel)
 
Dissabte 10 de novembre (19.00 h.)
 
Recital de piano (Alba Ventura, que actuarà en benefici d’Aldees Infantils SOS de Catalunya).
 
 
Adrià Marquilles ha explicat que la d’enguany serà la primera edició del festival que se celebrarà amb les obres de rehabilitació del castell de Concabella ja acabades, fet que farà més avinent i confortable l’estada dels assistents als recitals.
 
L’organització del festival destaca la participació del flautista Claudi Arimany, deixeble predilecte i continuador del llegat musical de Jean-Pierre Rampal, amb qui va compartir els escenaris d’arreu del món. Rampal fou considerat el més virtuós flautista internacional del segle XX i el gran impulsor de la recuperació de la flauta en el circuit de concerts al mateix nivel que el piano o el violí. Arimany (Granollers, 1955) és reconegut com un dels solistes catalans de més prestigi i ha ofert concerts als principals auditoris d’Europa, Rússia, Estats Units, Canadà, Mitjà Orient i Japó. L’intèrpret català utilitza en els seus concerts l’emblemàtica flauta d’or W.S. Haynes de Rampal.
 
Ramon Farré s’ha referit al mèrit que Plans de Sió organitzi al castell de Concabella “una fita musical de primer ordre que, per la qualitat dels seus participants, ben bé podria haver-se dut a terme en alguns dels escenaris clàssics i més destacats del circuit”. Farré ha elogiat el Festival de Música del Castell de Concabella “com a exemple de les iniciatives que pot endegar el territori per aprofitar i difondre el seu patrimoni històric i per afegir-hi un segell de qualitat a través de la cultura”.