El Carnet Jove, gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, ha organitzat per demà dissabte un concert a Girona, amb l’objectiu de popularitzar el carnet entre la joventut de les comarques gironines.
 
El concert, que es farà a la Sala Euphoria (antiga Sala de Ball) a partir de les nou del vespre, comptarà amb l’actuació dels grups de música catalans Els Catarres i Vuit. Posteriorment, els assistents podran gaudir d’una sessió de música que anirà a càrrec de l’equip de locutors de l’emissora de ràdio FlaixBac i presentada per Carles Pérez.
 
L’esdeveniment, pel qual encara hi ha entrades disponibles a www.experienciescj.com, és gratuït i està dirigit als 518.700 titulars d’entre 14 i 29 anys que disposen del Carnet Jove. Aquesta és la xifra més alta registrada des que la Generalitat va impulsar aquesta iniciativa el 1986, any en què el nombre de titulars era de 65.000.
 
Per franges d’edat, la gran majoria -el 89%- dels titulars del Carnet Jove són majors d’edat, 462.043 en total. Això significa que el 42% dels joves catalans de 18 a 29 anys disposen del carnet. En el cas de la franja de 18 a 21 anys, l’índex de penetració és encara més alt, ja que el 48% dels joves el tenen. Pel que fa a la franja d’edat de 14 a 17 anys, l’índex de penetració entre la societat catalana és del 21%.
 
I pel que fa a la perspectiva de gènere, les noies tenen més el Carnet Jove que no pas els nois: 54% i 46% respectivament.
 
A les comarques gironines, un total de 39.926 joves disposen del carnet. Això representa que, avui, el 28,69% dels joves de la demarcació de Girona d’entre 14 i 29 anys tenen el Carnet Jove.
 
940 avantatges a Girona
 
Les comarques gironines concentren bona part dels avantatges de què disposen els titulars del carnet durant tot l’any. Així, en aquesta demarcació s’hi ofereixen un total de 940 avantatges.
 
A tot Catalunya, el nombre d’avantatges és de 6.575, oferts per un total de 3.252 entitats col·laboradores. D’aquests avantatges (descomptes, entrades gratuïtes o promocions), el 14% són en l’àmbit del turisme i la mobilitat, un altre 14% en formació, el 12% en salut, l’11% en esport, el 9% en tecnologia, el 7% en cultura i el 4% en lleure, mentre que el 29% restant estan englobats en altres àmbits.