Territori

Nota embargada fins les 20.30 hores

Recoder lliura els Premis EMAS 2012 en reconeixement de les organitzacions que implanten el sistema voluntari europeu de gestió ambiental

query_builder   4 octubre 2012 20:30

event_note Nota de premsa

Nota embargada fins les 20.30 hores

Recoder lliura els Premis EMAS 2012 en reconeixement de les organitzacions que implanten el sistema voluntari europeu de gestió ambiental

·        També s’ha lliurat el certificat EMAS a les 21 organitzacions que han obtingut el certificat l’últim any
 
·        Catalunya representa un 33% del total de registres EMAS de l’Estat espanyol i estaria entre els tres primers països de la Unió Europea en registres EMAS per milió d’habitants
 
·        L’EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és un sistema voluntari europeu de gestió ambiental que permet a les organitzacions avaluar i millorar el seu comportament ambiental i difondre’l


TES
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha presidit aquest vespre el lliurament dels certificats del sistema voluntari de gestió ambiental EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) a les 21 organitzacions que l’han obtingut aquest últim any. Recoder també ha fet un reconeixement als centres que fa 10 anys que estan registrats. Ho ha fet aprofitant la celebració de la cinquena edició dels Premis EMAS 2012, uns guardons del Club EMAS, associació d’organitzacions registrades EMAS a Catalunya.
 
 
A Catalunya hi ha vigents 314 registres EMAS, que representen gairebé el 7% de tot Europa, i que corresponen a 461 centres. Cal destacar que en el darrer any, el creixement ha estat molt important al nostre país i que els sectors que l’han aconseguit són museus, gestors de residus, equips mèdics, administració pública i construcció, entre d'altres. Són aquests:
 
 
Nom del centre
 
Sector
Municipi
MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA (MNAC) 
Museu
Barcelona
FUNDACIÓ JOAN MIRÓ (CENTRE D'ESTUDIS D'ART CONTEMPORANI) 
Museu
Barcelona
HOTEL ALIMARA 
Hotel
Barcelona
MITSUBISHI ELECTRIC EUROPE, B.V. Sucursal a Espanya.
Béns d'equip
Sant Cugat del Vallès
VL TRANSPORT SANITARI 
Transport
Granollers
MEDITERRANEA BEACH & GOLF COMMUNITY
Turisme
Salou
B. BRAUN MEDICAL, S.A. 
Material mèdic
Rubí
B. BRAUN VETCARE, SA
Material mèdic
Rubí
B. BRAUN SURGICAL, SA
Material mèdic
Rubí
MUSEU DE MONTSERRAT 
Museu
Montserrat
ARTS SANTA MONICA 
Museu
Barcelona
FCC AMBITO, SA Centre de Barberà de Vallès 
Residus
Barberà del Vallès
FCC AMBITO, SA Centre de Sant Feliu de Llobregat 
Residus
Sant Feliu de Llobregat
TRATAMIENTOS Y RECUPERACIONES INDUSTRIALES, SA 
Residus
Constantí
CONSTRUCCIONS GUARDIOLA, SL 
Construcció
Besalú
EDIFICI CAL BOTAFOC. Ajuntament de Castellar del Vallès.
Ajuntament
Castellar del Vallès
EDIFICI PALAU TOLRÀ. Ajuntament de Castellar del Vallès.
Castellar del Vallès
INSTALACIÓN DE ALMACENAMIENTO DE TARRAGONA 
Emmagatzematge hidrocarburs
Tarragona
MAGATZEM MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE VILANOVA DEL VALLÈS
Ajuntament
Vilanova del Vallès
ARBORA & AUSONIA, SL 
Productes d'higiene personal
Barcelona
CONSTRUCTORA DE CALAF, SAU 
Construcció
Calaf
GEARBOX DEL PRAT, SA 
Automoció
El Prat de Llobregat
NOVICO MÉDICA, SA 
Material mèdic
Barcelona
 
Catalunya està al capdavant en nombre d’EMAS dins l’estat espanyol, on hi ha prop de 1.258 organitzacions registrades (1.568 centres) i ocupa un dels primers llocs a nivell europeu, on hi ha 4.581 organitzacions (amb 8.174 centres). A nivell estatal i europeu, Catalunya representa aproximadament un 33% del total de registres EMAS de l’Estat espanyol i estaria entre els tres primers països de la Unió Europea en registres EMAS per milió d’habitants. La direcció general de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat, és l’organisme competent a Catalunya per a la gestió d’aquest sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals.
 
El conseller Recoder ha lliurat també els Premis EMAS, organitzats pel Club EMAS, associació d’organitzacions registrades EMAS a Catalunya. Aquests guardons volen reconèixer públicament aquelles organitzacions per l’esforç realitzat en la implantació del sistema voluntari europeu de gestió ambiental i per les accions de millora ambiental realitzades. Els premiats en aquesta edició han estat:
 
En la categoria de millor declaració ambiental, Delta Tecnic S.A, de Sant Celoni (Vallès Oriental), empresa manufacturera subministradora de matèries primeres per a processos industrials, principalment la fabricació de plàstics, tintes i recobriments, pintures i cosmètics.
 
En la de millor acció d’implicació de les parts interessades, Terminal de Contenidors de Barcelona, S.L., empresa amb seu al Port de Barcelona que dedica la seva activitat logística en la càrrega i descàrrega de contenidors al port.
 
Finalment, en la categoria de millor implantació ambiental, el guardó ha estat per a Girbau, S.A., empresa amb seu a Vic que es dedica a la fabricació i venda de maquinària per a bugaderies de roba i acabats tèxtils, amb un ampli lideratge de mercat a nivell mundial. En el marc dels seus processos de fabricació, l’ecodisseny representa un dels aspectes fonamentals per a la fabricació de productes més eficients i respectuosos amb el medi ambient.
 
Recoder ha destacat l’excel·lent tasca que ha fet el Club per promoure la implantació del sistema de gestió ambiental i per representar les organitzacions amb EMAS davant l’administració i altres organismes. També ha volgut subratllar la col·laboració entre el sector empresarial i l’administració ambiental, imprescindible per poder tirar endavant amb èxit les polítiques europees de protecció del medi ambient. Segons Recoder, “els nivells d’exigència són cada vegada més grans i, per tant, l’existència de mecanismes voluntaris com l’EMAS fan que les organitzacions que voluntàriament volen ser exemplars en comportament ambiental es mereixin un reconeixement públic”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 60