Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena visita les empreses Gutmar, al Baix Llobregat, Dinamic, al Bages, i Tesi Industrial, al Berguedà

query_builder   4 octubre 2012 18:59

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena visita les empreses Gutmar, al Baix Llobregat, Dinamic, al Bages, i Tesi Industrial, al Berguedà

 

 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha visitat avui les instal·lacions de l'empresa tecnològica d’enginyeria, fabricació i muntatge de conjunts i subconjunts d’alta precisió, Gutmar
 
·        L’empresa especialitzada en els sectors aeronàutic, biomèdic, de robòtica i seguretat ha exposat al conseller el seu Pla Estratègic 2012-2016 que li ha de permetre augmentar el volum de negoci un 20% anual en els propers 4 anys, a partir també de nous projectes per a Airbus i Eurocopter
 
·        Posteriorment, el conseller F. Xavier Mena, acompanyat del Delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i la Directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Bàrbara Minoves, ha visitat les empreses Dinamic Group, a Santpedor, i Tesi Industrial Europa, a Puig-Reig
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha visitat aquest matí l’empresa Gutmar, a l’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat). El conseller, acompanyat de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha mantingut una reunió de treball amb el president executiu de Gutmar i d’Aquiles Robotic Systems, Joan Martorell, i amb d'altres responsables del grup, que li han exposat el Pla Estratègic de la companyia per al període 2012-2016.
 
Després de la reunió, el conseller ha visitat la planta productiva, el departament de qualitat i el departament d’R+D+i de l’empresa.
 
En el marc de la visita, i en declaracions als mitjans de comunicació, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha assenyalat que “tal i com tenim definit en el nostre Pla d’Actuacions Industrials, volem empreses innovadores i Gutmar n’és un exemple, amb inversions en recerca, en desenvolupament, en innovació, en maquinària d’última generació que els permet amb altíssima precisió treballar en sectors tan exigents com són la indústria aeronàutica, de l’espai, biomèdica i de la industrialització mèdica i fer-ho de manera satisfactòria”. En aquest sentit, el conseller ha ressaltat que “Gutmar és clarament l’exemple que voldríem per tots i cadascun dels sectors d’aquesta economia més competitiva que Catalunya ha de guanyar dia a dia per millorar el benestar del país i el dels seus ciutadans”.
 
El conseller F. Xavier Mena ha volgut destacar que Gutmar fa aquest procés d’innovació d’acord amb d’altres empreses, centres de recerca tecnològics i universitats i hi excel•leix,  i la conseqüència en són els resultats i la valoració per part dels seus clients”. En aquest sentit, el conseller també ha ressaltat l’aposta de l’empresa per la internacionalització, que té en una base local a partir de la compra i la contractació pública, un element tractor per a la indústria i que, com vam fer nosaltres en el sector de les telecomunicacions, és prioritari que el Govern Central ampliï a d’altres àmbits”. 
 
El conseller ha assenyalat que “cal anar més enllà; les estratègies de compra pública que fa el govern central s’han d’equiparar amb les que es fan més encertadament a França, Alemanya o a d’altres països europeus, ja que per a les empreses aquesta base domèstica és clau per a la seva exportació, la seva internacionalització i la dels seus productes en determinats sectors". El conseller ha remarcat que “la compra pública innovadora és la base també d’una bona política industrial”.
 
D’altra banda, F. Xavier Mena ha volgut destacar la importància que l’empresa dóna a un element cabdal per aquesta Catalunya competitiva de futur com és la formació: “Ha sabut gestionar formació i compromís, combinant professionals de l’enginyeria amb treballadors de formació professional i portant a la pràctica la formació dual des de fa molts anys”.
 
El conseller ha ofert a l’empresa la col·laboració del Govern per a futures contractacions derivades de la seva estratègia de creixement a través de programes com el Forma i Insereix, “programes que afavoreixen la competitivitat de l’empresa i asseguren, a través del compromís empresarial d’inserció a llarg termini, la satisfacció del treballador”.
 
El futur que decideixi democràticament el país serà "inequívocament europeu"
 
A preguntes dels mitjans de comunicació, el conseller Mena, també s’ha referit a les possibles implicacions econòmiques derivades de l’actual procés polític obert a Catalunya. En aquest sentit el conseller ha remarcat que en primer lloc  han de ser “els ciutadans els que diguin democràticament com es volen organitzar social i políticament, i en funció dels resultats d’aquestes eleccions es farà el camí que s’hagi de fer”.
 
En tot cas, ha assegurat “que aquest serà amb tota seguretat un camí inequívocament europeu”: Ha assenyalat que “la vocació europea de Catalunya ve de molt lluny, i no només europea en termes genèrics, sinó també de l’euro i de compliment de tota la normativa europea; un procés lògicament pacífic, tranquil, negociat en allò que s’hagi de negociar i que el que es vol, és millorar la competitivitat de les nostres empreses, poder fer allò que considerem que podem fer millor”.
 
Projectes de creixement de Gutmar
 
Aquest pime catalana d’enginyeria, fabricació i muntatge de conjunts i subconjunts d’alta precisió —especialitzat en els sectors aeronàutic, biomèdic, de robòtica i seguretat—, preveu créixer un 20% anual els propers 4 anys, a partir de la participació en nous projectes d’Airbus i EADS Eurocopter i la consolidació de la seva línia de robòtica, en què es preveu avançar tant en l’àmbit de la seguretat com en el de robòtica mèdica, en col·laboració amb l’Institut Guttman.
 
L’objectiu final del Pla és consolidar la companyia com a proveïdor de primer nivell (Tier 1) dels principals fabricants aeronàutics, i contempla aliances estratègiques amb empreses, centres tecnològics i universitats per guanyar dimensió i consolidar la internacionalització de la seva activitat.
 
Aquest any 2012, i com a primer pas d’aquest Pla estratègic, l’empresa ha invertit més de 2,5 milions d’euros en nova maquinària i en R+D+i, i ha incrementat la seva plantilla en 12 persones. Gutmar, creada el 1951, factura 6,2 milions d’euros anuals i exporta actualment el 70% de la seva producció principalment a França, Regne Unit, Alemanya, Suïssa i Suècia.
 
 
Visita a l’empresa Dinamic Group i Tesi Industrial Europa, a la Catalunya Central
 
Un cop finalitzada la visita a l’empresa Gutmar, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, s’ha desplaçat al municipi de Santpedor, a la comarca del Bages. Acompanyat del delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i de la directora dels serveis territorials del Departament a la demarcació, Bàrbara Minoves, el conseller ha visitat l’empresa Dinamic Group, especialitzada en la producció de manufactures derivades de la deformació i la transformació de la xapa i el tub metàl·lic. El conseller ha mantingut una reunió de treball l'equip directiu i ha visitat les seves instal·lacions.
 
Posteriorment, el conseller F. Xavier Mena ha visitat a Puig-reig l’empresa Tesi Industrial Europa, on acompanyat de l’alcalde del municipi del Berguedà, Antoni Clement, ha mantingut una reunió amb el gerent de l’empresa, Josep Cinca, per conèixer de primera mà les activitats industrials que desenvolupa aquesta empresa especialitzada en la construcció de maquinària per al sector tèxtil i alimentari. El conseller d’Empresa i Ocupació ha visitat la divisió d’enginyeria i producció de Tesi Industrial Europa.

5  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena amb l'equip directiu i treballadors de l'empresa Dinamic

El conseller F. Xavier Mena amb l'equip directiu i treballadors de l'empresa Dinamic
JPG | 404

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de l'empresa Dinamic

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de l'empresa Dinamic
JPG | 457

El conseler F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de l'empresa Gutmar

El conseler F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de l'empresa Gutmar
JPG | 1093

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de l'empresa Gutmar (2)

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de l'empresa Gutmar (2)
JPG | 1047

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de Tessi Industrial Europa

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a les instal·lacions de Tessi Industrial Europa
JPG | 505