• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest vespre el nou espai de divulgació de la xocolata de l’empresa Simón i Coll
El president Mas visitant la botiga de productes xocolaters de Simón Coll
El president Mas visitant la botiga de productes xocolaters de Simón Coll
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “som i seguirem sent a la Unió Europea i a l’euro” i ha demanat que, “sigui quin sigui el procés que agafi Catalunya”, el camí es faci de manera “constructiva i amb serenitat”, entenent que “si existeixen la Unió Europea i la moneda única, no és per posar barreres, sinó perquè siguin espais oberts”.
 
En aquest marc, el cap de l’Executiu ha remarcat que “les relacions entre territoris, empreses i consumidors, han d’estar molt per sobre dels processos polítics” com el que viu Catalunya actualment. “Estem en un punt on no hem de parlar gaire sobre si els processos que està seguint el nostre país poden ser més o menys perjudicials pels productes, perquè l’economia i el comerç han d’estar per sobre d’aquestes coses”, ha manifestat. . “No fer-ho així”, ha dit, “seria un error”.
 
El president ha fet aquestes declaracions durant la visita institucional d’aquest vespre a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, que ha visitat just abans de presidir la inauguració del nou espai de divulgació de la xocolata de l’empresa Simón i Coll.
 
Després de conèixer el projecte de l'empresa, el president ha subratllat en el seu discurs que Catalunya sempre s’ha caracteritzat per ser un país obert i pioner. Ho va demostrar al segle XVIII, “sent l’únic territori del sud d’Europa que va sumar-se a l’empenta industrial d’Anglaterra”, i ho demostra avui, tal i com ha assegurat el president, “amb un important teixit de petites i mitjanes empreses”.
 
Artur Mas també ha remarcat un altre factor essencial que ens defineix com a “economia oberta”, el fet que “el comerç exterior del país representa un 30% de tota l’exportació de l’Estat espanyol”. Una xifra que ha assegurat que encara “ha d’augmentar més”.
 
“Si una cosa ha demostrat la crisi és que el mercat català i espanyol són relativament petits i que hi ha un món sencer que està obert a les nostres empreses”, ha recordat. En aquesta línia, el president Mas s’ha mostrat satisfet que Catalunya ja demostri des de fa temps “aquesta orientació exportadora” i que “cada cop més empreses ja no depenguin exclusivament del mercat català ni de l’espanyol”. Un fet que pel president representa “un valor afegit”.
 
Un cop inaugurat el nou Espai Xocolata de Simón Coll, el cap de l’Executiu ha posat de relleu que la companyia és un “clar exemple d’aquesta necessitat d’adaptar-se als nous temps canviants i mirar cap a l’exterior”, i ha assegurat que és una mostra de les “moltes empreses que hi ha al país que estan fent les coses bé”.
 
Per últim, el president ha recordat que “país i teixit econòmic són una sola cosa” i que seria “molt positiu” que “les empreses puguin donar un cop de mà per rellançar el país”, a través “d’empenta, idees noves i dinamisme”.
 
El centre inaugurat avui, de 800 m2, compta amb diferents espais per tal de donar a conèixer al visitant els orígens, la història, la cultura, els valors i el procés d’elaboració de la xocolata que du a terme Simón Coll.
 
Chocolates Simón Coll és una empresa familiar fundada el 1840. Té una trajectòria de més de 170 anys en l’elaboració de xocolata de primera qualitat i actualment ven els seus productes a una vintena de països d’arreu del món.

2  

Imatges

Visita a l'empresa Simón Coll

Visita a l'empresa Simón Coll 2108

Visita a l'empresa Simón Coll

Visita a l'empresa Simón Coll 1141