Oficina del President

Assemblea

President Mas: "Catalunya, tot i ser un país petit, ha pogut sobresortir en bona part per la seva mentalitat emprenedora"

query_builder   8 octubre 2012 17:15

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya, tot i ser un país petit, ha pogut sobresortir en bona part per la seva mentalitat emprenedora"

El president Artur Mas saluda el president de l'Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç (AICO)
El president Artur Mas saluda el president de l'Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç (AICO)
· El cap del Govern ha inaugurat aquest migdia, a Lleida, la 39a Assemblea de l’Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç
 
· El president reclama “una major capacitat de pacte i d’arribar a acords” per superar les dificultats
 
· Artur Mas destaca “l’actitud cívica i les bones maneres” del poble català “en aquests moments de certa tensió política”
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ressaltat aquest migdia a Lleida, davant d’un centenar de participants en la 39a Assemblea de les Cambres de Comerç Iberoamericanes (AICO), que “Catalunya, en aquests moments de dificultats, és un punt de referència”. “Tot i ser un país petit, ha pogut sobresortir en bona part per la seva mentalitat emprenedora, per l’existència d’una classe mitjana que des de fa moltes dècades ha anat sustentant el país, i, en els últims anys, per una gran capacitat innovadora i exportadora”.
 
En aquesta mateixa línia, i com a exemple de la competitivitat de l’economia catalana, Mas ha explicat que, “des del punt de vista del volum del PIB, Catalunya se situaria en el 7è lloc en el rànquing de països iberoamericans i en el 1è en renda per càpita”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president ha reclamat la necessitat d’una major voluntat d’arribar a pactes per superar les dificultats. “Es troba a faltar en algunes latituds d’Europa una gran capacitat d’arribar a acords davant els grans problemes de país”, ha assegurat el cap de l’Executiu. I ha afegit: “Ens cal mirar més per l’interès general i ser capaços de sacrificar alguna cosa”.
 
Artur Mas ha subratllat aquestes paraules posant l’exemple de dos països europeus, Suècia i Alemanya, que varen “tenir greus problemes, una greu crisi, i que, per superar-la, van actuar amb un gran nivell de pacte”. El president ha revelat també que aquest és el missatge que li van traslladar els parlamentaris del Bundestag alemany amb els quals es va reunir divendrespassat: “Catalunya i Espanya necessiten capacitat d’acords i pactes per dur a terme aquelles reformes que són molt difícils de fer, i per les quals no t’aplaudiran a curt termini, però que són fonamentals per enfrontar-se als problemes de veritat”.  
 
 
Actitud cívica i bones maneres del poble català
 
El president Mas ha començat el seu parlament ressaltant, davant els representants iberoamericans, “l’actitud cívica i les bones maneres” que el poble català, i en concret l’afició del FC Barcelona, va demostrar ahir durant el partit de futbol entre el Barça i el Madrid.  “Totes les idees, tots els sentiments i tots els projectes, es poden defensar d’una manera pacífica, democràtica i amb una gran dosi de civisme”, ha afirmat el cap de l’Executiu. I ha afegit que, “en un moment amb una certa tensió política, amb projectes diferents dins de l’Estat, que siguem capaços de comportar-nos així és una manera de projectar la nostra identitat”.
 
 
Més de 400 participants
 
Uns 450 representants del món empresarial iberoamericà i català participen en aquesta Assemblea General de l'AICO i en les seves activitats paral·leles, que se celebra fins demà a la Llotja de Lleida. Durant els dos dies de sessions, el assistents participaran en diverses jornades tècniques centrades en el mercat internacional i en una cimera iberoamericana de negocis plantejada com a missió inversa entre importadors iberoamericans i exportadors catalans del sector del gourmet i els vins.
 
En l’acte inaugural d’avui, a més del president de la Generalitat, hi han participat el president de l’AICO, Ambrosio Bertolotti; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan H. Simó; el president del Consell Superior de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació d’Espanya, Manuel Teruel; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls; el president de la Diputació, Joan Reñé, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.
 

2  

Imatges

Assemblea Iberoamericana

Assemblea Iberoamericana 492

Assemblea Iberoamericana

Assemblea Iberoamericana 462