Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   9 octubre 2012 14:56

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern s’adhereix a l’Any Internacional de les Cooperatives
 
El Govern ha aprovat de manera formal adherir-se a l’Any Internacional de les Cooperatives, proclamat aquest 2012 per la Resolució 64/136 de l’Assemblea General de les Nacions Unides amb el missatge “les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”.
 
La resolució insta els estats membres i altres institucions públiques i agents socials a promoure el cooperativisme, reconèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic i impulsar-ne la formació i el creixement. La declaració explica que la cooperativa “és una empresa propietat dels seus integrants, que la gestionen pel benefici dels seus membres, les persones usuàries i el seu entorn” i destaca que “és una empresa democràtica que promou l’ocupació estable i de qualitat, la responsabilitat social, l’arrelament al territori i la màxima implicació en el desenvolupament econòmic i social de totes les persones, també les més desafavorides”.
 
L’economia catalana té més de 6.000 empreses entre cooperatives i societats laborals en tots els sectors: agricultura, comerç, cultura, energia, ensenyament, habitatge, hostaleria, indústria, sanitat, serveis d’atenció a les persones i transport, entre d’altres. Actualment aquestes empreses donen feina a 45.000 persones de forma directa a tot Catalunya.
 
A través del Departament d’Empresa i Ocupació, el Govern vol potenciar el model de l’economia social i cooperativa com una fórmula empresarial adaptada a les exigències de competitivitat del segle XXI i amb valor afegit social. Per fer-ho, treballa per millorar l’àmbit normatiu i els instruments financers, per visualitzar el model cooperatiu i promocionar el seu creixement, fusions i aliances.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia