Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova el Pla de l'Energia i Canvi Climàtic 2012-2020

query_builder   9 octubre 2012 15:24

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla de l'Energia i Canvi Climàtic 2012-2020

  • L’objectiu és assolir per a Catalunya els objectius 20-20-20 establerts per la UE en l’horitzó 2020: reduir un 20,2% el consum d’energia, augmentar fins al 20,1% el pes de les energies renovables i reduir un 25,3% les emissions de CO2
 
  • L’estalvi i l’eficiència energètica seran els eixos principals de les polítiques energètiques i climàtiques del Govern
 
El Govern ha aprovat avui el Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020, que ha de servir de guia per a les polítiques energètiques i de mitigació del canvi climàtic a Catalunya. Es tracta del darrer pas per a l’entrada en vigor del document, que es va presentar al Govern el mes d’abril passat i que des d’aleshores ha superat el tràmit d’informació pública. L’objectiu del pla és assolir una economia i una societat de baixa intensitat energètica i de baixa emissió de carboni, innovadora, competitiva i sostenible a mitjà i llarg termini.
 
El document estableix les línies de treball i les prioritats per assolir una reducció del consum d’energia en un 20,2%, augmentar fins al 20,1% el pes de les energies renovables en el consum d’energia primària i reduir un 25,3% les emissions de CO2, en línia amb l’objectiu 20-20-20 que determina la Unió Europea per a l’horitzó 2020. A més, l’aplicació del pla ha d’exercir com a suport per consolidar un sector econòmic directament relacionat amb l’estalvi i l‘eficiència energètica, les energies renovables o la reducció d’emissions. Per assolir aquests objectius, el pla fixa l’estalvi i l’eficiència energètica com les línies prioritàries de les polítiques energètiques i climàtiques de Catalunya.
 
D’aquesta manera, es culmina el mandat que el Govern va fer al conseller d’Empresa i Ocupació el 8 de març de 2011, encarregant l’elaboració d’un pla que definís l’encaix de Catalunya en el sistema energètic global a mitjà termini i que dissenyés les eines i instruments per fer-lo possible. Per primera vegada, a més, Catalunya ha abordat les polítiques energètiques i climàtiques de manera conjunta i coordinada a través dels departaments d’Empresa i Ocupació i de Territori i Sostenibilitat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia