Direcció General de Comunicació

govern

El Govern crea el Programa per a l'aplicació i el desenvolupament dels tributs de Catalunya

query_builder   9 octubre 2012 15:28

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa per a l'aplicació i el desenvolupament dels tributs de Catalunya

  • El programa, de caràcter temporal, analitzarà els marcs estatutari i legislatiu a partir dels quals es construeix el sistema fiscal i financer a Catalunya i treballarà per millorar la lluita contra el frau fiscal
  • Es desenvolupa així el conveni marc que l’Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions van signar el 19 de setembre passat com a primer pas per construir la Hisenda pròpia
 
El Govern ha aprovat el Programa per a l’aplicació i el desenvolupament dels tributs de Catalunya, que permetrà posar en marxa el conveni marc que l’Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions catalanes van signar el 19 de setembre passat.
 
Els objectius del conveni marc són:
 
-       Compartir informació per millorar l’eficàcia en la lluita contra el frau fiscal.
 
-       Aprofundir la col·laboració entre administracions per simplificar el compliment de les obligacions tributàries als ciutadans.
 
-       Millorar els serveis d’assistència als contribuents i oferir un servei de finestreta única en matèria tributària.
 
-       Augmentar l’eficàcia pel que fa a la recaptació.
 
El programa aprovat avui, que es crea amb caràcter temporal, s’encarregarà d’analitzar els marcs estatutari i legislatiu a partir dels quals es construeix el sistema fiscal i financer a Catalunya. També farà propostes sobre l’organització de la gestió del sistema tributari i l’aplicació dels tributs generats a Catalunya.
 
Així mateix, aplicarà la resolució parlamentària sobre el pacte fiscal que determina que correspon a l’Agència Tributària de Catalunya la gestió de tots els tributs generats a Catalunya i que n’ha de ser l’única administració responsable. Aquesta agència ha de disposar de plena capacitat i atribucions per a l’organització i l’exercici de les funcions pròpies de la gestió tributària, i col·laborar administrativament amb altres administracions locals, estatals i europees, especialment en la lluita contra el frau fiscal.
 
Amb aquest acord, l’Agència Tributària de Catalunya fa un pas més per esdevenir una estructura d’Estat per a Catalunya.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia