Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí ha realitzat aquesta tarda una visita al CReSA, centre de referència a Catalunya en sanitat animal

query_builder   9 octubre 2012 18:06

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí ha realitzat aquesta tarda una visita al CReSA, centre de referència a Catalunya en sanitat animal

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha realitzat aquesta tarda una visita institucional al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), UAB-IRTA, situat a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), centre de referència a Catalunya en sanitat animal..
Un aspecte de la visita
El conseller Pelegrí, amb altres autoritats i directius i personal de CReSA
El conseller ha estat acompanyat pel director general d’Agricultura i Ramaderia del DAAM, Miquel Molins; pel subdirector general de Ramaderia del DAAM, Joaquim Xifra; i per representants de les dues institucions fundadores de CReSA: el director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), institut d’investigació de la Generalitat adscrit al DAAM, Josep Maria Monfort, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ferran Sancho.
 
Després d’una presentació del CReSA, a càrrec del seu director, Joaquim Segalés, s’ha celebrat una reunió de treball entre representants del DAAM i del Centre per discutir diversos aspectes relacionats amb les activitats que duu a terme aquest organisme en relació als plans de vigilància i control  de diverses malalties, que es realitzen per encàrrec del DAAM: influència aviària, virus de la febre del Nil Occidental, tuberculosi bovina, llengua blava i anàlisis virològics.
 
El assistents han ressaltat la importància de disposar d’un centre d’aquestes característiques a Catalunya, des del punt de vista sanitari (salut i benestar del bestiar), social (seguretat i qualitat alimentària, prevenció de zoonosis) i econòmic (donat que la ramaderia és una activitat de gran importància a Catalunya).
 
El CReSA compta amb unes instal·lacions laboratorials i d’estabulari úniques a Catalunya, i de les poques arreu d’Europa, que donen una capacitat de resposta gairebé immediata en cas de presentar-se qualsevol emergència sanitària vinculada als animals.
 
El Centre és una fundació pública creada per la UAB i l’IRTA centrada en la investigació, el desenvolupament tecnològic, l’estudi i l’ensenyament de tots aquells aspectes relacionats amb la sanitat animal, en col·laboració amb la UAB, l’IRTA, altres institucions acadèmiques i de recerca, i el sector privat.
 
El CReSA treballa per millorar la sanitat animal i la qualitat i la seguretat dels productes animals destinats al consum humà. Els equips d’investigadors desenvolupen la seva tasca a través de la recerca de vacunes innovadores i eficaces, l’estudi de l’epidemiologia, la resposta immunològica i els mecanismes patogènics, en valoren els riscs per a la salut humana i desenvolupen models d’infecció estandarditzats i tècniques diagnòstiques. La tasca d’aquests professionals, altament qualificats, s’evidencia en una oferta tecnològica i de serveis que, combinada amb una infraestructura d’avantguarda, fan del CReSA un centre de referència en investigació únic a Europa.
 
Situat en el campus de la UAB, el CReSA té unes instal·lacions tecnològicament avançades, amb dues àrees clarament diferenciades: laboratoris de bioseguretat de nivell 2 i unitat de biocontenció de nivell 3. En aquesta unitat, els sistemes de seguretat permeten a l’equip d’investigadors treballar amb els agents patògens inclosos a la llista de malalties de declaració obligatòria de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE).
 
 
 

1  

Imatges

Visita a CReSA

Visita a CReSA 6594