Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

IBm

El Grup IBM instal·larà un Centre d'Innovació Tecnològica a Reus (Actualitzada)

query_builder   10 octubre 2012 12:46

event_note Nota de premsa

El Grup IBM instal·larà un Centre d'Innovació Tecnològica a Reus (Actualitzada)

IBM instal·larà un centre a Reus
·        La creació del centre és producte de l’adjudicació, el passat mes de juliol, d’un dels lots del contracte d’Aplicacions del nou model TIC de la Generalitat
 
·        Els detalls de l’acord d’instal·lació s’ha tancat avui en una reunió en la qual hi ha participat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la directora general d’IBM Global Services España, Marta Martínez, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich
 
·         El centre, que s’instal·larà a Reus i serà operatiu a finals de novembre, donarà feina inicialment al voltant de 100 treballadors
 
 
IBM ha anunciat la propera creació d’un Centre d’Innovació Tecnològica (CENIT) a Reus, que serà gestionat per la companyia INSA (empresa del Grup IBM). Des d’aquest Centre es prestaran serveis a la Generalitat de Catalunya en virtut del contracte adjudicat a la UTE formada per IBM i INSA en l’àrea de gestió sòcio-sanitària el passat mes de juliol, corresponent al contracte d’Aplicacions del nou model TIC de la Generalitat. Per dur a terme aquesta tasca, la companyia INSA contractarà les properes setmanes prop d’un centenar de professionals especialitzats.
 
El CENIT de Reus, la previsió del qual és que es trobi operatiu a finals de novembre, estarà situat a l’edifici Tecnoredessa del palau de fires i congressos de Reus. De manera immediata s’hi incorporaran professionals –tant amb experiència, especialment en Java, J2EE i en SAP, com sense experiència, acabats de titular en Enginyeria Informàtica o llicenciats en ciències-. Els processos de selecció ja estan en marxa.
 
Els detalls de l’acord s’han tancat avui en una reunió en la qual hi han participat Carles Pellicer (alcalde de Reus), Marta Martínez (directora general d’IBM Global Services España), Pilar García-Ceballos (directora general d’INSA) i Carles Flamerich (director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya).
 
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich, ha manifestat que “amb aquesta instal·lació comencem, de forma immediata, a veure els primers resultats de la implantació del nou model TIC; generació de llocs de treball qualificats en l’àmbit de les noves tecnologies, estalvi per a l’Administració, un millor servei per a la nostra ciutadania, i tota la plusvàlua econòmica que es generarà al voltant del CENIT a la ciutat de Reus i tot el Baix Camp”.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que “la implantació d’una gran empresa com el Grup IBM a Reus dóna l’impuls definitiu al clúster TIC a l’entorn del parc tecnològic.” Marta Martínez, directora general d’IBM a Espanya, ha indicat que “la creació d’aquest Centre és un exemple de la vocació del Grup IBM per adaptar-se a les necessitats de les administracions públiques i les empreses del nostre país a través d’un model de negoci que combina les capacitats globals com les locals”.
 
Els serveis que prestarà IBM a la Generalitat de Catalunya des d’aquest centre corresponen a la provisió i manteniment de 113 aplicacions de les àrees de sanitat i benestar social, durant els propers 6 anys, i corresponen a serveis entre els quals destaquen:
 
·         Els principals sistemes de gestió d’expedients i tràmits que realitza de forma centralitzada la Generalitat de Catalunya.
 
·         La gestió d’expedients i ajudes socials (a excepció de les de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, ICASS)
 
·         La gestió assistencial dels 8 hospitals de l’Institut Català de la Salut (Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Hospital de Viladecans, Hospital Doctor Trueta de Girona, Hospital de la Vall d’Hebron, Hospital de Bellvitge i Hospital Arnau de Vilanova en Lleida) que suposen un 32% del total de llits del sector públic de Catalunya
 
·         La gestió dels processos econòmics, financers i logístics de l’Institut Català de la Salut.
 
El Grup IBM (UTE IBM-INSA) ha estat adjudicatari d’aquest contracte gràcies a la seva participació en el procés de diàleg competitiu amb la Generalitat de Catalunya, que va començar formalment el novembre de 2011 - inscrit en el nou model TIC -, en haver estat escollida com la millor de les ofertes presentades a concurs.
 
IBM és el principal proveïdor de serveis de tecnologies de la informació i consultoria del món. En 19 anys, la seva xifra de negoci en aquesta àrea ha passat de 4.000 a 60.200 milions de dòlars (2011). De fet, l'aprovisionament de serveis representen el 56,9% del negoci de la companyia y ha experimentat un creixement del 7% durant el 2011.
 
 
ELS OBJECTIUS DEL NOU MODEL TIC
 
Un cop acabat, el setembre passat, el procés d’adjudicació dels contractes principals de què es composa el model TIC, les empreses i UTEs adjudicatàries comencen a desplegar les infraestructures i els serveis que els han estat encomanats per contracte amb la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el CENIT de Reus és la primera de les instal·lacions que entraran en funcionament pel que fa al contracte d’Aplicacions, i suposarà la creació, en una primera fase, d’aproximadament 100 llocs de treball directes.
 
Els objectius globals del Nou Model TIC, que tot just comença a veure materialitzats els seus primers fruits, comporten la inversió total aproximada de 2800 milions d’euros, tot augmentant significativament la participació d’empreses tecnològiques catalanes respecte el model anterior, i la creació d’uns 8500 llocs de treball. El principal gruix d’aquestes inversions i de l’impacte en el teixit industrial i empresarial català començarà a tenir efecte al llarg del 2013.
 
 

1  

Imatges

Presentació del projecte d'IBM a Reus

Presentació del projecte d'IBM a Reus 98