Interior

Interior signa un protocol de col·laboració en matèria de seguretat amb la Federació Catalana d'Estanquers

query_builder   10 octubre 2012 13:11

event_note Nota de premsa

Interior signa un protocol de col·laboració en matèria de seguretat amb la Federació Catalana d'Estanquers

Foto conveni
·        L’objectiu d’aquest protocol és millorar la seguretat i protegir aquests establiments dels robatoris
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, i el president de la Federació Catalana d’Estanquers (FEC) , Eugeni Rodríguez Cucurull han signat avui un protocol de col·laboració en matèria de seguretat dirigit als estancs per tal de millorar les condicions de seguretat d’aquests establiments.
 
A partir de la signatura d’aquest conveni, el departament d'Interior farà recomanacions als establiments de mesures de seguretat i protecció com la instal·lació d’una alarma amb connexió a central de seguretat adequada que cobreixi totes les estances de l’establiment, la creació d’un magatzem de seguretat, una porta exterior metàl·lica de seguretat o una segona porta metàl·lica complementària a una porta metàl·lica ja instal·lada que no ho sigui, la instal·lació de pivots anti-encastaments en tots aquells estancs que ho requereixin i la contractació d’una assegurança contra robatori i danys a la mercaderia adequat en quanties i declaracions de seguretat. A més, la Direcció General de la Policia promourà la difusió i adopció de mesures de seguretat i autoprotecció entre els associats de la FEC, i la celebració de sessions formatives per part de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.
 
Per la seva part, la Federació Catalana d'Estanquers en farà una àmplia difusió i vetllarà per la seva correcta implementació en cas que l’expenedor optés per acollir-s’hi. També portarà a terme revisions de seguretat entre els establiments que l’hi ho sol·licitin en base a les mesures establertes en aquest protocol.
 
Així mateix, es constituirà una Comissió de Relacions entre la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i FEC que servirà per transmetre informació mútua de manera ràpida i eficient i per conèixer l’evolució de les condicions de seguretat del sector.  Aquesta Comissió es reunirà trimestralment.
Aquest protocol entrarà en vigor demà dijous i serà vigent fins al 31 de desembre de 2012, prorrogable anualment.
 
A la signatura del conveni també ha assistit el director general de la Policia, Manel Prat.