Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DAAM presenta un espai per a les Agrupacions de Defensa Vegetal a la seva pàgina web

query_builder   10 octubre 2012 15:06

event_note Nota de premsa

El DAAM presenta un espai per a les Agrupacions de Defensa Vegetal a la seva pàgina web

 
 
Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) ja tenen un espai propi al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). Es tracta d’un apartat específic dins de la Sanitat Vegetal.
 
Els diferents apartats d’aquest espai contenen informacions sobre què són exactament les ADV, presenten dades sobre les entitats, la seva distribució en el territori, la seva evolució històrica, el nombre de tècnics que apleguen, i també donen àmplia informació de quins ajuts s’hi han donat durant els darrers anys. Respecte a com fer la gestió dels ajuts per part de les entitats, es dóna exhaustiva informació de la normativa, els formularis, el procediment de sol·licitud de l’ajut, i tots els passos necessaris fins al cobrament. A banda d’això, disposa d’un apartat específic molt útil per saber com es constitueix una ADV i de com fer tots els tràmits fins a la seva aprovació.
 
Les ADV han estat aquests darrers anys, juntament amb el Servei de Sanitat Vegetal del DAAM, la punta de llança d’uns serveis tècnics altament qualificats per a dur a terme la lluita contra els problemes fitosanitaris dels conreus de Catalunya. Entre les tasques desenvolupades per aquestes entitats, a més de l’execució de campanyes col·lectives, el seguiment habitual dels paràsits i de la feina d’assessorament a l’agricultor, també hi destaca el seu esforç en la innovació i la transferència tecnològica. Moltes d’aquestes entitats, mitjançant els seus tècnics, desenvolupen assaigs i experiments amb l’objectiu de donar solucions pràctiques als agricultors en el control de les plagues, les malalties, i les males herbes.
 
Les nostres ADV són actualment un model de referència més enllà de Catalunya, per la capacitat, agilitat i adaptació en la lluita contra les plagues especialment perilloses i les de nova introducció en el territori. Així mateix, són també una referència en la introducció de sistemes productius més respectuosos per a les persones i el medi ambient com la Producció Integrada, la Producció Agrària Ecològica, i l’ús en general de mètodes alternatius a la lluita química, com per exemple la confusió sexual, la captura massiva o el control biològic.