• El portaveu del Govern subratlla “la immediata reacció” de Televisió de Catalunya, “senyal de qualitat” de la televisió pública del país
 
  • “Quan s’assumeixen errors, quan s’assumeixen responsabilitats, quan es corregeix i quan es reacciona immediatament, això també és un senyal de qualitat”, ha post de manifest Francesc Homs
govern
 
El Govern de la Generalitat “reprova” les “al·lusions explícites a la violència” aparegudes al programa Bestiari Il·lustrat emès dimarts al vespre al Canal33 i subratlla “la immediata reacció” de Televisió de Catalunya, assumint i esmenant l’“error”. “Afirmar que la violència és una opció no es pot fer ni en broma; no hi ha context que justifiqui una afirmació d’aquestes característiques”, ha manifestat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs.
 
El portaveu del Govern ha defensat el dret a la llibertat d’expressió, però ha volgut deixar clar que hi ha “línies vermelles” que no es poden traspassar: “és evident que es pot parlar de tot al nostre país, que es pot discutir de tot, que es pot criticar absolutament tot, però des del Govern creiem que hi ha una línia vermella, que és quan, en l’exercici de la llibertat d’expressió, es remet a la violència física d’una manera explicita”. Homs ha volgut remarcar que “la immediata reacció de Televisió de Catalunya” demostra “la qualitat” de la televisió pública catalana. “Quan s’assumeixen errors, quan s’assumeixen responsabilitats, quan es corregeix i quan es reacciona immediatament, això també és un senyal de qualitat”, ha dit Homs.
 
 
‘Catalunya per sí sola tindria tota la viabilitat econòmica del món’
 
El saldo positiu de 24.774 milions d’euros que la Generalitat va aportar a la Seguretat Social entre 1995 i 2010 “certifica” que “Catalunya per sí sola tindria tota la viabilitat econòmica del món”. “Aquestes dades certifiquen això i desmunten algunes afirmacions bastants sorprenents que s’han sentit aquests dies”, ha subratllat el portaveu del Govern qui en aquest sentit ha considerat positiu “que hi hagi informació contrastada, analitzada, amb dades” perquè “la ciutadania es pugui fer una idea més precisa del debat que tenim sobre la taula”.
 
D’altra banda el portaveu del Govern ha lamentat que no s’hagi produït una “repulsa contundent” del PPC davant de les declaracions “desafortunades” del ministre espanyol d’Educació i Cultura que, ha subratllat, “no haurien de ser assumibles pel PP, ni tan sols de manera matisada”. “Diu exactament el que deien dirigents franquistes”, ha lamentat Homs.
 
 
 

1  

Imatges

Fotografia: el portaveu compareixent davant dels mitjans de comunicacicó

Fotografia: el portaveu compareixent davant dels mitjans de comunicacicó 60