Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat obre una segona convocatòria de la línia de finançament per a pimes del sector turístic, dotada amb 20 milions d'euros

query_builder   15 octubre 2012 11:56

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat obre una segona convocatòria de la línia de finançament per a pimes del sector turístic, dotada amb 20 milions d'euros

 
·           L’objectiu d’aquests préstecs és facilitar l’accés al crèdit a les empreses turístiques catalanes amb l’objectiu d’incentivar les inversions per mantenir la qualitat i la competitivitat dels seus serveis i les seves instal·lacions.
 
·         Els préstecs seran finançats per l’Institut Català de Finances (ICF).
 
 
La Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació, l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis de Catalunya SGR, han obert la segona convocatòria de la línia de préstecs “Turisme Futur”, per al finançament de les petites i mitjanes empreses del sector turístic, amb una dotació econòmica inicial de 20 milions d’euros.
 
La iniciativa “Turisme Futur” està oberta a totes les empreses d’allotjament turístic –hotels, apartaments turístics, habitatges d’ús turístic, càmpings i establiments de turisme rural- i agències de viatge, amb seu al territori català. Els préstecs van dirigits principalment a l’actualització, renovació i condicionament dels establiments d’allotjament turístic, així com a la millora de la gestió i la comercialització a través de les noves tecnologies.
 
Tramitació
 
Es podran presentar sol·licituds fins a exhaurir la dotació econòmica o, com a màxim, fins el 31 de desembre de 2013. Aquesta línia de préstecs s’emmarca en el Pla Estratègic de l’Institut Català de Finances per impulsar el finançament a pimes i autònoms per contribuir a reactivar l’economia catalana.  
 
Els préstecs poden oscil·lar entre els 40.000 i els 800.000 euros. Els beneficiaris de “Turisme Futur” hauran de presentar un aval que han de sol·licitar a la Societat de Garantia Recíproca Avalis, a través del web de l’ICF (www.icf.cat). Un cop aprovada l’operació, Avalis trametrà a l’ICF la documentació necessària per tal de formalitzar el préstec.
 
La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Empresa i Ocupació, va iniciar el 2011 la línia “Turisme Futur”, amb 6 milions d’euros, per facilitar l’accés al crèdit a PIMES del sector turístic mitjançant la concessió de préstecs de l’Institut Català de Finances amb l’objectiu de fer inversions per a la renovació i/o millora de la seva oferta. En aquella ocasió, s’hi van presentar un total de 237 sol·licituds.
 
Tota la informació sobre la segona convocatòria dels préstecs “Turisme Futur” es pot trobar al web www.icf.cat.
 
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia