Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí inaugura la primera edició de la fira Seafood Barcelona

28 empreses catalanes del sector dels productes del mar es promocionen en el nou saló internacional Seafood Barcelona amb el suport del Departament

query_builder   15 octubre 2012 16:41

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí inaugura la primera edició de la fira Seafood Barcelona

28 empreses catalanes del sector dels productes del mar es promocionen en el nou saló internacional Seafood Barcelona amb el suport del Departament

el conseller amb les autoriats dins la fira Seafood BCN
el conseller amb les autoriats dins la fira Seafood BCN
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora general de Pesca i Afers Marítims, Mercè Santmartí, i del director general adjunt d’Alimentària Exhibitions, Josep Antoni Valls, ha presidit la inauguració de la fira Seafood Barcelona.
 
Aquest saló, dedicat als productes del mar, s’inspira en l’edició de Seafood que es fa a Brussel·les des de fa quasi 20 anys, i que és la fira més important del món per a la indústria pesquera.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat, a través de Prodeca, la participació de 28 empreses catalanes del sector de productes del mar en la primera edició de la fira Seafood, que se celebra a Barcelona del 15 al 17 d’octubre.
 
Seafood Barcelona reunirà els principals compradors i venedors d’aliments procedents del mar, interessats tant en l’atractiu potencial del mercat espanyol com de tota l’àrea mediterrània, a més dels mercats llatinoamericans. S’hi exhibirà l’oferta més completa de productes del mar frescos, en conserva, processats i congelats, i també dels serveis complementaris per al seu processament, conservació i logística.
 
En aquesta primera edició, els organitzadors esperen atreure unes 300 empreses expositores i processadores de productes del mar, i també un gran volum de compradors d’aliments marins procedents de la distribució, en la seva majoria supermercats, hipermercats, restaurants, importadors, distribuïdors i majoristes.
 
Gràcies a Seafood Barcelona, per primera vegada totes les categories de productes del mar estaran representades en un sol lloc. El certamen oferirà noves oportunitats perquè els compradors i venedors d’aquests productes accedeixin a aquest mercat líder, i proporcionarà un lloc per establir contactes professionals, descobrir nous productes i, en definitiva, fer negocis.
 
El nou saló està organitzat conjuntament per l’empresa nord-americana Diversified Business Communications i Alimentària Exhibitions, empresa organitzadora de la fira biennal Alimentària. Compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Barcelona, que esdevindrà l’epicentre del mercat pesquer durant la celebració d’aquesta fira internacional, entrarà a formar part del conjunt de fires Seafood que ja organitza l’empresa Diversified Bussiness Communications a Brussel·les, Hong Kong i Boston.
 
Empreses participants:
 
Andreu i Ramón Associats, SL | fumet, carpaccio de gamba | Mataró (Maresme)
Bacallaneries Ràfols, SL | bacallà | Pallejà (Baix Llobregat)
Barrufet, SA | productes del mar frescos | Barcelona
Caviar Nacarii, SLU | caviar i carn d’esturió | Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
Cocedero de Mariscos, SA |  marisc cuit | Barcelona
Comercial de Pescados Mar Fish, SL | peix congelat | Barcelona
Confraria de Pescadors de Barcelona | peix i marisc fresc | Barcelona
Confraria de Pescadors de Palamós | gamba de Palamós | Palamós (Baix Empordà)
Congefish Import, SA | cefalòpodes i marisc | Barcelona
Congelados y Especialidades Barrufet, SL | peix i marisc congelat | Barcelona
Consignaciones Aixa e Hijos, SA | peix fresc | Barcelona
Consignaciones del Mar, SA | peix i marisc fresc i congelat | Barcelona
Cosfer, SA | peixos fumats i congelats | Canovelles (Vallès Oriental)
Elaborados del Bacalao, SL | bacallà | Barcelona
Fepromodel (Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre) | musclos i ostres | Deltebre (Baix Ebre)
Frigoríficos del Mercat del Peix, SA | logística en fred | Barcelona
Frigoríficos Unidos, SA | cefalòpodes, peix i marisc | Riudellots de la Selva (Selva)
Frigorífics Ros, SAU | peix fresc i especialitats | Blanes (Selva)
Gedesco, SA (Grupo Maheso) | congelats | Montcada i Reixac (Vallès Occidental)
Gremi de Majoristes del Mercat del Peix, SL | peix i marisc | Barcelona
Gremi de Peixaters de Catalunya | peix i marisc fresc i congelat | Barcelona
Laboratorios DPA, SL | additius i coadjuvants | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Laboratorios Fish&Tech | additius, ingredients | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Manet Import, SL | peix congelat | Barcelona
MERCABARNA | peix | Barcelona
Moray Fish Internacional, SA | peix i marisc congelat | Barcelona
Palamós Mar, SL (Eris-Mar) | eriçons de mar, anemones i algues | Calonge (Baix Empordà)
Raimon Moreu Soler - Wild Alaska Salmon | productes del mar d’Alaska | Barcelona
 
 
Els Guardons de la Pesca Catalana
 
En el marc de la fira Seafood Barcelona, demà dimarts, a les 17 hores, a la Sala 1.1, es lliuraran els Guardons de la Pesca Catalana, un reconeixement que es duu a terme des de 1988 a la tasca de persones físiques i jurídiques, nacionals o estrangeres, que amb el seu esforç i la seva dedicació han contribuït al desenvolupament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector pesquer.
 
Són de dues classes: la Medalla i la Placa de la Pesca Catalana. La Medalla de la Pesca Catalana distingeix les persones físiques que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català. La Placa de la Pesca Catalana distingeix les persones jurídiques, públiques o privades, que destaquen per la seva activitat a favor del foment de la pesca a Catalunya.
 
Jornades tècniques  
 
En el marc de la fira, el Departament d’Agricultura ha organitzat diverses jornades tècniques que tindran lloc a la Sala 1.3: 
 
Dilluns 15
16 h
Presentació per part de l’empresa de joves emprenedors catalans Marevendis de l’aigua de mar envasada. La idea és apostar per un nou producte gastronòmic que millora “la qualitat i el sabor” dels plats.
 
         Dimarts 16
11 h
Presentació per part de la Confraria de Pescadors de Barcelona d’una nova tecnologia japonesa de congelació i descongelació per als productes pesquers.
 
12:30 h
Presentació per part de la Confraria de Pescadors de Barcelona del projecte del nou port de Barcelona lligat a la diferenciació dels productes pesquers d’aquesta confraria.
 
Dimecres 17
                      11 h
Presentació per part de la directora de l’empresa DNA Gestió del Valor, Núria Betriu, sobre la traçabilitat dels productes pesquers.
                  
12:30 h
Taula rodona: Pescadors i pesca responsables. Moderada per la directora general de Pesca M. Mercè Santmartí, amb la participació de pescadors que exposaran iniciatives concretes de pesca responsable i de coresponsabilitat de la gestió pesquera.
 
Demostracions de cuina amb productes del mar de la costa catalana
 
Així mateix, al llarg dels tres dies que durarà la fira, a l’espai comú de les Confraries de Pescadors de Catalunya, ubicat a l’estand de Prodeca, empresa pública que pertany al Departament d’Agricultura, les confraries de pescadors catalanes oferiran degustacions gastronòmiques per promocionar el peix i marisc de proximitat, “Peix de la costa, el més fresc”.
 
Els tastos que es degustaran estaran amenitzats amb explicacions sobre el procés d’elaboració i cuinat. Tampoc no faltaran referències a les diferents modalitats pesqueres que fan possible que els productes arribin del mar al plat.
 
Programació de l’espai Show-cooking
 
Dilluns 15
11 h
Calamars al Porto (Joan Fontdecaba, Roses)
Fumet de peix (Joan Fontdecaba, Roses)
12:30 h
Sarsuela de peix (Joan Fontdecaba, Roses)
15 h
Gamba marinada (restaurant L’Escata, el Port de la Selva)
Gamba micuit (restaurant L’Escata, el Port de la Selva)
Bonítol en samfaina (bar El Pòsit, el Port de la Selva)
16:30 h
Seitó marinat amb aigua de mar (restaurant Xaloc, Tarragona)
Seitó anxovat (restaurant Balandra, Tarragona)
 
Dimarts 16
11 h
Dip de sardina (restaurant Mas Concas, l’Escala)
Crumble de sardina i taronja (restaurant Mas Concas, l’Escala)
Bombo d’escamarlà i núvol de sucre (restaurant Mas Concas, l’Escala)
12:30 h
Calisson d’escamarlà (restaurant Mas Concas, l’Escala)
15:30 h
Cargol punxenc a la vinagreta (Miquel Illa, Vilanova i la Geltrú)
 
Dimecres 17
11 h
Pop a la gallega (Eusebi Esgleas, Blanes)
12:30 h
Fideuà (restaurant Can Batiste, col·lectiu de cuina La Ràpita Delta de l’Ebre)
Llagostí a l’aigua de mar (restaurant Can Batiste, col·lectiu de cuina La Ràpita Delta de l’Ebre)
 
 
Programa d’activitats i jornades tècniques organitzades pel DAAM al saló Seafood Barcelona: http://www.seafoodbarcelona.com/es

2  

Imatges

el conseller amb les autoriats dins la fira Seafood BCN

el conseller amb les autoriats dins la fira Seafood BCN 3651

foto recurs

foto recurs 3320