Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   16 octubre 2012 14:45

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aprova el Manual d’Instruccions per als membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui el Manual d’Instruccions per als membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya, del proper 25 de novembre. El document, al qual la Junta Electoral Central va donar el vistiplau en la sessió del 10 d’octubre, recull la cronologia de la jornada electoral, les tasques de cadascun dels membres de la mesa, el funcionament de l’escrutini i deixa clar què s’ha de fer en cada moment.
 
En les properes eleccions del 25 de novembre el dispositiu electoral estarà format per 8.114 meses electorals, 82 més que el 2010. Al conjunt de Catalunya hi haurà 24.342 membres titulars de les meses i 48.684 membres suplents. Per circumscripcions: Barcelona: 5.720 meses, 17.160 membres titulars i 34.320 suplents; Girona: 822 meses, 2.466 membres titulars i 4.932 suplents; Lleida: 550 meses electorals, 1.650 membres titulars i 3.300 suplents; Tarragona:1.022 meses, 3.066 membres titulars i 6.132 suplents.
 
 
El Govern subvenciona amb 4,1 milions 5 entitats federatives de lleure per finançar actuacions per a infants i joves
 
El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Benestar Social i Família, ha acordat atorgar subvencions per un valor de 4.189.154,77 euros a 5 entitats federatives juvenils de lleure per desenvolupar actuacions de caràcter social, cívic i associatiu adreçades a infants i joves.
 
Les federacions destinatàries de les ajudes són l’entitat Escoltes Catalans, amb 338.494,59 euros; la Fundació Catalana de l’Esplai, amb 1.025.750,81 euros; l’entitat Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai i la Fundació Pere Tarrés, amb 936.418 euros i 500.579 euros, respectivament; els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, amb 720.515,37 euros, i el Moviment Laic i Progressista, amb 667.397 euros.
 
Aquestes subvencions ajuden, entre d'altres, a promoure beques per facilitar la participació d’infants i joves a les activitats de les entitats centrades en els col·lectius amb necessitats especials; finançar monitoratge especialitzat en l’atenció d’infants i joves amb necessitats socioeducatives especials, impulsar el coneixement del català entre els nens i nenes d’origen estranger; finançar projectes d’intervenció en barris i poblacions de significatiu interès social i reforçar el voluntariat i el teixit associatiu.
 

Ratificada la desvinculació de la Generalitat de l’Institut Universitari d’Estudis Europeus com a mesura de racionalització de l’Administració
 
El Consell Executiu ha ratificat avui la desvinculació del Govern de la Generalitat de l’Institut Universitari d’Estudis Europeus (IUEE), com a mesura de racionalització de l’Administració.
 
L’IUEE és un consorci que es va constituir amb la finalitat de realitzar activitats formatives a nivell superior i d’investigació en temes relacionats amb la integració europea. Està integrat pels socis fundadors: la Generalitat de Catalunya (a través del Departament de la Presidència) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En el marc del Pla de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic, el 29 de juny de 2010 es va acordar la desvinculació del Govern de la Generalitat de l’organisme, que el Consell de Govern del Consorci de l’IUEE va aprovar el 21 de juliol de 2011 i que ara ratifica el Consell Executiu.
 
 
Concessió definitiva de ràdio municipal a l’ajuntament de les Preses
 
El Govern ha acordat atorgar definitivament a l’ajuntament de les Preses la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.
 
El consistori ja disposava de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal des de 1992. Vist que les instal·lacions de l’emissora s’adiuen al projecte aprovat en el seu dia, que han superat la inspecció tècnica preceptiva, el Govern ha procedit a l'atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia