Direcció General de Comunicació

Taula Agrària

El Govern crea la Taula Agrària com a òrgan d'interlocució amb el sector agrari

query_builder   16 octubre 2012 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Taula Agrària com a òrgan d'interlocució amb el sector agrari

  • Unifica la Taula de foment i modernització agrària i rural i la Taula de concertació agrària amb l’objectiu de simplificar procediments i estructures, mantenint la representativitat del sector agrari català
 
El Govern ha aprovat avui la creació de la Taula Agrària com a òrgan d’interlocució i col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) amb les organitzacions agràries i entitats representatives del sector. El nou òrgan unifica les dues taules existents fins ara (la Taula de foment i modernització agrària i rural i la Taula de concertació agrària) amb l’objectiu de simplificar els procediments, estructures i òrgans, mantenint la representativitat del sector. A més, davant la situació econòmica i pressupostària actual, s’eliminen també les dietes dels seus membres per assistència a les reunions.
 
La Taula Agrària està presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural o el secretari general del Departament. Està integrada per 12 membres en representació de les organitzacions professionals agràries (10) i les entitats representatives del món cooperatiu (2), designats per a cada sessió. També en formen part els representants de l’Administració designats pel president de la Taula agrària en funció dels temes a tractar a cada sessió.
 
La seva seu serà als serveis centrals del DAAM, a Barcelona, sense perjudici que les sessions es puguin celebrar en altres llocs del territori.
 
 
Competència sancionadora en qualitat agroalimentària
 
El Govern també ha aprovat avui el Decret pel qual s’estableix la competència sancionadora de la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària. S’adapten així les competències en matèria sancionadora a la nova estructura administrativa en funció de les atribucions que tenen actualment la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia