Servei Meteorològic de Catalunya

Cap de setmana amb temporal de pluja, vent i onatge

query_builder   17 octubre 2012 12:39

event_note Nota de premsa

Cap de setmana amb temporal de pluja, vent i onatge

 
Entre divendres i diumenge es preveu un episodi de pluja abundant i general a Catalunya. A més, el vent de component marítim donarà lloc a una notable alteració de l’onatge
 
Una gran depressió situada a l’est de les Illes Britàniques enviarà un sistema frontal que serà el principal causant de l’episodi de precipitacions abundants i generals del cap de setmana. A més, els models meteorològics indiquen la formació d’una depressió secundària a l’àrea de les Balears que donarà lloc a vents de component sud i est que alteraran notablement l’estat de la mar a la zona de la Mediterrània Occidental.
 
Tot i que l’evolució i la quantitat de les precipitacions dependrà de la situació i la trajectòria final de la depressió, fet que s’anirà confirmant en properes actualitzacions dels models meteorològics, es preveu que divendres la pluja ja afectarà sobretot el terç nord de Catalunya. Entre dissabte i diumenge es produirà el punt àlgid d’aquest temporal, quan es podrien acumular quantitats que  puntualment podrien superar els 100 mm, fins i tot amb intensitat forta (més de 20 mm en 30 minuts). Dilluns el temporal s’anirà afeblint, tot i que encara es preveuen precipitacions i l’onatge es mantindrà alterat.
 
A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill de grau 2 (d’una escala del 0 al 6) per acumulació de pluja.
  
 
Més informació a   www.meteo.cat
                           http://twitter.com/meteocat
                           http://www.facebook.com/meteocat
 
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

nota informativa

nota informativa
PDF | 29