Delegació a Madrid

Pensat a Barcelona

Curiositats, objectes i idees punteres creades a Barcelona es podran veure fins al mes de gener de 2013 al Centre Cultural Blanquerna

"Pensat a Barcelona" arriba a Madrid com espai de creativitat i innovació

query_builder   17 octubre 2012 19:30

event_note Nota de premsa

Curiositats, objectes i idees punteres creades a Barcelona es podran veure fins al mes de gener de 2013 al Centre Cultural Blanquerna

"Pensat a Barcelona" arriba a Madrid com espai de creativitat i innovació

Madrid, dimecres 17 d’octubre-. Ha tingut lloc al Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació del Govern a Madrid, la inauguració de l’exposició “Pensat a Barcelona”, organitzada per la Generalitat de Catalunya. La mostra va ser ideada per Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i del BCD (Barcelona Centre de Disseny) pel que fa a la selecció i l’elaboració del contingut. Disseny i producció de La Guerrilla. L’exposició està basada en un llibre del mateix títol disponible online i a la llibreria del Centre Cultural Blanquerna.
 
 “Pensat a Barcelona” exhibeix a Blanquerna una selecció de productes i serveis innovadors i pioners que s’han gestat a Barcelona i han tingut una important projecció internacional.  Constitueixen una invitació a la participació i a la interacció en un espai de trobada que es transforma en un laboratori d’idees implementades amb èxit, en forma de serveis o productes d’ àrees tan diverses com són el disseny, l’arquitectura, el comerç, les iniciatives socials, la cultura, la tecnologia o fins i tot la indústria tradicional.
 
Casos exposats, un laboratori d’idees
 
L’exposició vol mostrar el potencial que té Barcelona com a motor d’innovació, de creació i d’internacionalització, però també reflecteix la col·laboració existent entre persones, empreses i institucions.
“Pensat a Barcelona” és amena, atractiva i interactiva amb el visitant. Comença amb uns grans arxivadors que contenen informació detallada dels productes i serveis seleccionats perquè aquests han resultat veritables innovacions en el seu sector. L’arxivador transmet la idea de concentració de talent, juga amb la sorpresa i convida al visitant a obrir-lo per descobrir el seu contingut. Juntament amb altres mobles horitzontals i verticals trobarà productes reals, audiovisuals i tota mena d’informació.
 
Alguns dels objectes que es poden veure exposats a Blanquerna són els següents:  la cadira Bonamusa coneguda perquè, juntament amb la cúpula de Miquel Barceló, protagonitzen la remodelada Sala dels Drets Humans de l’ONU; l’E-Bike de Monty com la bicicleta elèctrica, lleugera i plegable pionera en el transport ecològic; el sistema aparca bicicletes Key guardonat amb diversos premis internacionals; Inout, la llum d’interior i exterior que, fabricada d’una sola peça en polietilè reciclable, ofereix una llum uniforme i s’ha convertit en un referent internacional; el Boc’n Roll, un mocador tradicional per embolicar i emportar-se l’entrepà o el menjar a la feina o a l’escola, que és reutilitzable i substitueix les bosses de plàstic o el paper d’alumini; l’Ecofrego, una galleda de fregar eficient amb dos compartiments d’aigua separats que suposa un estalvi, d’aigua i temps.
 
Així mateix es distribueixen unes pantalles amb imatges tant interessants com peculiars. Una d’elles ens recordarà que alguns dels personatges més fantàstics del cine actual es fan a Barcelona. És el cas de l’empresa DDT que va rebre l’Oscar al millor maquillatge per la pel·lícula “El laberinto del fauno”.
 
La resta d’expositors contenen temàtiques variades: des de la interacció entre disseny, salut i arquitectura per mostrar projectes com el d’ Elements de Salut on dos dissenyadors industrials de mobiliari urbà han equipat alguns jardins amb elements de plàstic reciclable perquè la gent gran faci exercici físic, fins altres que integren tecnologia i medi ambient, com és una Parada d’autobús amb energia solar que ja està present als carrers de Barcelona i que és capaç de proporcionar informació de la seva circulació en temps real o  el funcionament de dos robots amb forma humana REEM-B i REEM-H, amb tecnologia d’I+D.
 
La part cultural i d’esdeveniments artístics també està present. És el cas, per exemple de LOOP, un festival de videoart que s’ha convertit en un referent en el seu gènere, o el concepte de l’Òpera al carrer, del Gran Teatre del Liceu, per apropar l’òpera, la dansa i la música clàssiques als espais públics. Una de les curiositats musicals que es poden observar és Rolled Gold, de lAlex Trochut, un dels il·lustradors més internacionals que va dissenyar per encàrrec d’un estudi de Londres el disseny de la tipografia de la portada de l’àlbum recopilatori “Rolled Gold +” dels Rolling Stones.
 
 
Relació de productes:
 
1. Madre Mía del Amor Hermoso. Marca de la dissenyadora Laura Morata. Roba que fusiona estètica i tecnologia, teixits que regulen la temperatura del cos i vestits  amb olors que produeixen benestar.
2. Munich. Sabatilles d’esport i moda.
3. Moritz. Companyia de cervesa de 150 anys. La seva fàbrica, rehabilitada per Jean Nouvel, s’ha convertit en una gran plataforma cultural, d’oci i restauració.
4. Mango. Roba i complements. D’una botiga al Passeig de Gràcia ha passat a tenir-ne més de 1.400 arreu del món.
5. SCPF. Agència de publicitat.
6. Alex Trochut. Dissenyador gràfic. Entre els seus projectes internacionals. destaca la portada del disc dels Rolling Stones “Rolled Gold +”
7. Cases i Associats. Empresa de disseny editorial.
8. DDT. Empresa d’efectes especials (“El laberinto del fauno”, entre d’altres)
9. Boc’n Roll. Un producte per embolicar entrepans de l’empresa Marcadiferencia.
10.Cadira Bonamusa, de Figueras International Seating.
11. Lékué, i la seva col·lecció de productes de cuina Luki.
12.Bodega Ferrer Bobet, dels arquitectes Espinet-Ubach.
13.The Candy Restaurant, de Martí Guixé. Un restaurant a Tokio amb una carta formada exclusivament per caramels.
14.Hotel Aire de Bárdenas, dels arquitectes Emiliano López i Mònica Rivera.
15.Key, aparca bicicletes desenvolupat per LaGranja per a Santa & Cole
16.Tres Tintas. Fabricant de papers pintats.
17. Festival Loop de videoart.
18.La Òpera al Carrer, iniciativa del Gran Teatre del Liceu.
19.Ella, de BMAT. Un software d’investigació i recomanació musical.
20.E-Bikes de Monty (bicicletes elèctriques)
21.CareClass, de Rücker Lypsa. Un nou concepte de seient integrat per a desplaçaments de llarga durada en avió.
22.Marc Monzó, dissenyador de joies.
23.Reem B, de Pal Robòtics. Un robot per a les tasques domèstiques més pesades. 24.Parada solar d’informació, de Capmar + IED. Una parada d’autobús innovadora.
25.Made in CIRE, Centre d’Iniciatives per a la Reinserció. Peces de dissenyadors reconeguts fabricades per interns de centres penitenciaris.
26.Striker Manager. Joc de futbol online.
27.Hospital Amigo, Hospital Sant Joan de Déu. Adaptació del centre a les necessitats dels nens i les seves famílies.
28.22@Urban Lab. Un cas d’utilització de la ciutat como a laboratori urbà.
29.Sistema Denota, de Rodrigo Pintos. Un nou sistema de notació musical.
30.Lámpara In Out, de Ramon Úbeda per a Metalarte. Llum fabricada en polietilè.
31. Ecofrego, de Carles i Joan Rivadulla. Una safata de fregar amb separació d’aigües.
32.Elements de la salut, de Ready Design. Parc d’exercicis per a les persones grans.
33.Sincrotrón Alba. Accelerador de partícules.
 
 
 
Horari de visita:
de dilluns a divendres de 10:30 a 21:30h.
Dissabtes de 10:30 a 20:30h
LLIBRE DISPONIBLE A LA LLIBRERIA BLANQUERNA
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

NP exposició Pensat a Barcelona

NP exposició Pensat a Barcelona
PDF | 219

`