Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agents Rurals d'Osona enxampen un caçador furtiu al casc urbà de Vic

query_builder   17 octubre 2012 16:12

event_note Nota de premsa

Agents Rurals d'Osona enxampen un caçador furtiu al casc urbà de Vic

Fotografia de les xarxes japoneses
Fotografia de les xarxes japoneses
Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han localitzat una instal·lació de xarxes japoneses fixes (parany per ocells) en una zona arbrada  dins el casc urbà de Vic.  Les xarxes japoneses són un art il·legal de caça prohibida i es trobaven situades molt a prop d’una zona molt transitada de la ciutat.
 
Els Agents Rurals d’Osona van muntar un dispositiu especial per enxampar in fraganti l’autor de la instal·lació que serveix per agafar ocells. El fets van passar dissabte passat quan es va enxampar al furtiu mentre  re col·locava gàbies i donava menjar als ocells engabiats que utilitzava de reclam per atraure d’altres ocells a caure a la xarxa.
 
En el moment de la inspecció de la seva instal·lació propera al parany,  els agents van localitzar gabials amb 20 gafarrons i 11 verdums  resultat de les seves captures de força temps. Els Agents va procedir a denunciar la caça prohibida, i per la tinença d’espècies protegides i es va comissar tot el material. Els animals es van traslladar al centre de Fauna que té el Departament a Torreferrussa.
 
La utilització de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes pels particulars estan absolutament prohibides, i poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos, i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de les xarxes japoneses

Fotografia de les xarxes japoneses
JPG | 999