Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Operatiu especial dels Agents Rurals per controlar la caça a l'Horta de Lleida

query_builder   18 octubre 2012 11:16

event_note Nota de premsa

Operatiu especial dels Agents Rurals per controlar la caça a l'Horta de Lleida

Fotografia del material comissat
Fotografia del material comissat
Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, van realitzar el passat diumenge 14 d’octubre, primer dia hàbil de caça menor, un operatiu especial d’inspecció de caça i antifurtivisme als terrenys sense acotar de l’Horta de Lleida. Es van revisar 128 caçadors, es van aixecar 5 denúncies administratives i es van comissar 4 escopetes. A més, es va comissar 60 kg de fruita presumptament furtada.
 
Agents Rurals de l’àrea regional de Lleida van dur a terme un operatiu especial de control de la caça el passat diumenge 14 d’octubre, amb motiu de l’obertura de la veda. Quatre patrulles del Cos d’Agents Rurals van fer inspeccions de caça i antifurtivisme a les partides de La Femosa, Vinatesa, Les Canals i Grealó. Es tracta de la major superfície contínua de terrenys no acotats de Catalunya, cosa que atrau un gran nombre de caçadors, la major part provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
Els Agents Rurals van comprovar la documentació, les armes, la munició i les peces abatudes a un total de 128 caçadors, així com van fer observar les zones de seguretat (camins d’ús públic) i les zones acotades de les Àrees Privades de Caça d’Albatàrrec, Artesa de Lleida, Alcoletge i Alfés. Es va denunciar una persona per caçar sense permís del titular dins l’APC d’Albatàrrec, una persona per abatre una Tórtora turca (espècie no cinegètica), una persona per tenir caducada la llicència de caça i una persona per usar arma de foc sense tenir permís d’armes. En aquest darrer cas també es va denunciar la persona que li havia deixat l’escopeta. Les denúncies comportaran els corresponents expedients administratius sancionadors per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i per part de la Subdelegació del Govern pel que fa a les infraccions d’armes. Les armes comissades han estat dipositades davant la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil, junt amb una cinquena escopeta que es va comissar el dia 12 a un caçador d’Alcoletge que caçava en època de veda. Les peces abatudes il·legalment (un conill, un tudó i una tórtora turca) s’han lliurat a la Parròquia de Sant Martí per al repartiment d’aliments a persones necessitades.
 
Els Agents Rurals també van comissar uns 60 quilograms de peres i pomes que un grup de 3 caçadors havia collit de camps de fruita de varietats tardanes, presumptament sense permís del propietari. Atesa la impossibilitat d’identificar el propietari afectat, la fruita comissada també s’ha lliurat a la Parròquia Sant Martí. Fa anys que els membres del Cos d’Agents Rurals reben denúncies dels pagesos i veïns de l’Horta de Lleida, que es queixen de la massificació de caçadors i de que se’ls enduen fruita i hortalisses. Per aquest motiu, els Agents Rurals intensifiquen la vigilància en aquestes zones durant la campanya de caça.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del material comissat

Fotografia del material comissat
JPG | 232