Drets Socials

Cartell concert

El Carnet Jove organitza un concert a Lleida amb els Catarres, Vuit i Ràdio FlaixBac

query_builder   18 octubre 2012 13:08

event_note Nota de premsa

El Carnet Jove organitza un concert a Lleida amb els Catarres, Vuit i Ràdio FlaixBac

El carnet disposa de 29.334 titulars d’entre 14 i 29 anys a la demarcació de Lleida
 
Arreu de Catalunya el Carnet Jove té 518.700 titulars, una xifra rècord en els 25 anys d’història del carnet
 
El Carnet Jove, gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, ha organitzat per demà divendres un concert a Lleida, amb l’objectiu de popularitzar el carnet entre la joventut de les comarques de ponent i de l’Alt Pirineu i Aran. L’esdeveniment comptarà amb la presència del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.
 
El concert, que es farà a la discoteca Laryda By Excess a partir de les nou del vespre, comptarà amb l’actuació dels grups de música catalans Els Catarres i Vuit. Posteriorment, els assistents podran gaudir d’una sessió de música que anirà a càrrec de l’equip de locutors de l’emissora de ràdio FlaixBac i presentada per Carles Pérez.
 
Les entrades per a gaudir de l’esdeveniment són gratuïtes pels titulars del Carnet Jove i es poden adquirir el mateix dia del concert a la porta de la discoteca fins a cobrir l’aforament de la sala. L’oferta, que es pot consultar a la web www.carnetjove.cat, està dirigida a tots els titulars del carnet.
 
Actualment, 518.700 joves d’entre 14 i 29 anys disposen del Carnet Jove. Aquesta és la xifra més alta registrada des que la Generalitat va impulsar aquesta iniciativa el 1986, any en què el nombre de titulars era de 65.000.
 
Per franges d’edat, el 89% dels titulars del Carnet Jove són majors d’edat, 462.043 en total. Això significa que el 42% dels joves catalans de 18 a 29 anys disposen del carnet. En el cas de la franja de 18 a 21 anys, l’índex és encara més alt, ja que el 48% dels joves el tenen. Pel que fa a la franja d’edat de 14 a 17 anys, el 21% d’aquests joves disposen del carnet.
 
El 54% dels titulars del Carnet Jove són noies i el 46% són nois.
 
El Carnet Jove a Lleida
 
A demarcació de Lleida, un total de 29.334 joves disposen del carnet, dels quals 24.406 són de les comarques de Ponent, mentre que 4.928 són de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Això representa que el 36,2% dels joves de la demarcació de Lleida d’entre 14 i 29 anys tenen el Carnet Jove (el 36,6% a l’Alt Pirineu i Aran i el 35,8% a Ponent), un percentatge lleugerament superior del que es registra arreu de Catalunya.
 
613 avantatges a Lleida
 
Les comarques de Lleida concentren bona part dels avantatges de què disposen els titulars del carnet durant tot l’any. Així, en aquesta demarcació s’hi ofereixen un total de 613 avantatges en els àmbits de la cultura, el turisme, la sanitat o l’ensenyament, entre altres.
 
A tot Catalunya, el nombre d’avantatges és de 7.423, oferts per un total de 3.252 entitats col·laboradores. D’aquests avantatges (descomptes, entrades gratuïtes o promocions), el 16% són en l’àmbit de cultura, el 13% en turisme i la mobilitat, el 12% en formació, l’11% en salut, un altre 11% en esport, el 8% en tecnologia, i el 4% en lleure, mentre que el 25% restant estan englobats en altres àmbits.