Drets Socials

Foto de l'exposició

22 joves artistes catalans exposen les seves obres de fotoperiodisme al Port de Tarragona

query_builder   18 octubre 2012 12:34

event_note Nota de premsa

22 joves artistes catalans exposen les seves obres de fotoperiodisme al Port de Tarragona

Fins el 19 de novembre es podran veure les obres de les edicions de 2011 i 2012 de l’exposició Clic de Fotoperiodisme Jove, organitzat per Benestar Social i Família i l’associació Diomira
 
En la setantena de fotografies i els dos audiovisuals de la mostra s’hi retraten situacions socials i de persones amb dificultats de Catalunya i d’arreu del món
Foto de l'exposició
El Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona ha obert aquest matí les portes de l’exposició Clic de Fotoperiodisme Jove, de les edicions dels anys 2011 i 2012. En total, s’hi exposen una setantena de fotografies i dos audiovisuals dels 22 joves artistes catalans que van resultar finalistes i guanyadors del concurs Clic, que organitza el Departament de Benestar Social i Família i l’associació Diomira.
 
La mostra, que avui ha comptat amb la visita del director general de Joventut, Toni Reig; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, i del coordinador territorial de Joventut a Tarragona, Joan Plana, és d’accés gratuït i es podrà visitar fins el proper 19 de novembre.
 
El concurs Clic de Fotoperiodisme Jove inclou les modalitats de fotoperiodisme, audiovisuals i beca de fotoperiodisme. En la primera modalitat es va escollir, tant el 2011 com el 2012, a un guanyador, un accèssit i set seleccionats, d’un total de 47 participants entre les dues edicions. La temàtica dels fotoreportatges, constituïts per tres o quatre imatges cadascun, consta d’una història personal o col·lectiva amb sensibilitat social.
 
El fotoreportatge guanyador del 2012, elaborat per Lea Tyrallová i que porta per títol “Lucas”, retrata la realitat quotidiana de Lucas, un noi de 26 anys amb discapacitat intel·lectual que viu en un barri marginal de Bratislava (Eslovàquia). Al 2011 es va seleccionar, en primer lloc, el treball “Ulls de revolució”, del jove fotoreporter Juanfra Álvarez. L’obra reflexiona sobre l’esperit crític que va moure als participants del moviment del 15-M.
Pel que fa als audiovisuals guanyadors de les dues darreres edicions del Clic, i que també s’exposaran a la mostra del Port, hi ha el treball “Ágape, una abraçada d’esperança”, del jove Genís Oroval, i “Flor de primavera”, de Diego Sánchez. El primer audiovisual mostra la realitat d’un orfenat de la ciutat de Gooty, a l’estat de l’Índia d’Andhra Pradesh. El segon vídeo parla de la primavera àrab a Líbia a través de la Mercedes, una catalana que viatja a Bengasi per trobar-se amb el seu marit.
 
En el marc del Clic, Benestar Social i Família també ha adjudicat als artistes David Simón i Albert Bonsfills una beca dotada econòmicament per a dur a terme un projecte fotoperiodístic a l’estranger. El treball d’Albert Bonsfills, resultant de la beca Clic del 2011, es podrà veure també a l’exposició del Port. El reportatge, “Henan, a chinese store” mostra algunes de les víctimes de l’anomenat miracle econòmic de la Xina.
 
Per la seva banda, Simón durà a terme el treball “Krokodil”, que el portarà a viatjar a Armènia, on farà un reportatge sobre el problema de la consumició de la droga anomenada ‘crocodil’ en aquest país, i que els últims anys està en auge a països eslaus.
 
 
Provinents del Visa pour l’image
 
Les obres que aquestes setmanes es podran visitar al Port de Tarragona han estat exposades a la Casa de la Generalitat de Perpinyà en les dues darreres edicions de la programació Visa-Off del Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l’image, el certamen de fotoperiodisme més important del món que se celebra cada setembre a la capital del Rosselló.
 
 
Promoció de joves artistes
 
El Clic és una iniciativa creada l’any 2000 per la Direcció General de Joventut i l’Associació Diomira amb l’objectiu de despertar la vocació creativa i promocionar joves artistes vinculats al fotoperiodisme.
 
A més, la finalitat del concurs també és difondre i promocionar imatges de caràcter periodístic que mostrin sensibilitat i interès per l’entorn social.

2  

Imatges

Foto 1 del director general de Joventut visitant la mostra

Foto 1 del director general de Joventut visitant la mostra 719

Foto 2 del director general de Joventut visitant la mostra

Foto 2 del director general de Joventut visitant la mostra 588