Justícia

El Centre Penitenciari Ponent celebra la 25a edició del Premi Marraco, degà dels concursos artístics de les presons de Catalunya

query_builder   18 octubre 2012 18:30

event_note Nota de premsa

El Centre Penitenciari Ponent celebra la 25a edició del Premi Marraco, degà dels concursos artístics de les presons de Catalunya

Cartell Premi Marraco
La Sala d’Exposicions Sant Joan de Lleida acull des d’avui la mostra de les obres que concursen al Premi Marraco de ceràmica, pintura i escultura, organitzat pel Centre Penitenciari Ponent, que aquest any arriba a la seva 25a edició. Per commemorar-ho, a banda de la tradicional exposició de les obres presentades pels interns de tot Catalunya, també s’ha organitzat, entre diferents actes, la mostra “El + dels 25 anys del Premi Marraco”, amb les creacions més representatives de les diferents edicions del premi, el més antic dels organitzats pels tallers artístics dels centres penitenciaris catalans.
 
A l’edició d’enguany, s’hi han presentat un total de 111 obres procedents dels centres penitenciaris Ponent, Brians 1, Brians 2, La Model, Girona, Joves, Quatre Camins, i d’Andorra. Els interns hi han pogut participar amb obres dedicades a la temàtica “25 anys de Marraco: història i mitologia relacionades amb els orígens del bestiari català”, i també amb obres de temàtica lliure.
 
Però la implicació dels interns en el premi va més enllà de la presentació d’obres. Com cada any, monitors d’arts plàstiques del Centre Penitenciari Ponent i un grup de reclusos en sortida programada s’han encarregat del muntatge i desmuntatge de l’exposició.
 
L’organització del premi compta amb la col·laboració del Cercle de Belles Arts de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i l’Associació Arts de Ponent.
 
A la inauguració de la mostra, que ha tingut lloc avui, hi han assistit el director general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, Ramon Parés; el director del CP Ponent, Manuel Solà; la regidora de cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra; el president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella; el president de l’Associació Arts de Ponent, Rafael Badia, i Jon Garcia March, representant de les Institucions Penitenciàries d’Andorra.
 
L’exposició es podrà visitar fins al 4 de novembre. Pel que fa a la mostra commemorativa “El + dels 25 anys del Premi Marraco”, es podrà visitar fins al 31 d’octubre a la Sala Mariano Gomà del Cercle de Belles Arts. L’entitat també acollirà el 24 d’octubre, a les 19.30 h, la tertúlia Història del Premi Marraco.
 
Amb motiu d’aquesta edició especial, la Sala d’Exposicions Sant Joan també ha organitzat visites guiades a l’exposició, els dies 23, 25 i 30 d’octubre i l’1 de novembre, a càrrec d’una monitora d’arts plàstiques del Centre Penitenciari Ponent i un dels interns participants en el concurs.
 
Aquest Centre també participarà en l’edició commemorativa del Premi Marraco amb la celebració de la taula rodona “Socialització a través de l’art”, que tindrà lloc el 13 de novembre a la seva sala d’actes, i en la qual participaran Maria Romero, terapeuta ocupacional especialitzada en tècniques creatives i pintora mural que treballa a les unitats psiquiàtriques de l’Hospital Santa Maria de Lleida; el director artístic de la Fundació Terapèutica Racional, Daniel Royo, així com alumnes dels tallers d’arts plàstiques del Centre penitenciari.

1  

Fitxers adjunts

Cartell Premi Marraco

Cartell Premi Marraco
JPG | 3719