Servei Català de Trànsit

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal de Ribera d'Ebre s'adhereixen al SIAVT

Ambdues administracions han signat convenis amb l'SCT per col·laborar amb el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

query_builder   19 octubre 2012 10:54

event_note Nota de premsa

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal de Ribera d'Ebre s'adhereixen al SIAVT

Ambdues administracions han signat convenis amb l'SCT per col·laborar amb el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha signat aquesta setmana convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal de Ribera d’Ebre per a l’adhesió de les dues administracions al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT).
 
El director de l’SCT, Joan Aregio, i el president en funcions del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, Ferran Bladé, han formalitzat aquest matí l’acord i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va ser l’encarregada de la signatura del conveni amb l’SCT dimarts passat 16 d’octubre. Aregio ha destacat en ambdós actes que "és important tenir una bona xarxa de difusió del SIAVT, i aquí hi juguen un paper fonamental els ajuntaments i els consells comarcals". Bladé ha dit aquest matí que “espera continuar col·laborant amb l’SCT amb projectes tan interessants com el SIAVT”. Per la seva banda l’alcaldessa Lloveras va valorar molt positivament el nou Servei perquè "és en la línia que ha de treballar l'administració, en la millora de la qualitat de vida. És quan més angoixa té una persona, quan més ajut necessita".
 
L’objectiu d’ambdós acords és ampliar la difusió del funcionament d’aquest nou servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que al març d’enguany l’SCT va posar en marxa, i també facilitar-ne l’accés a les persones que ho necessitin.
 
Amb l’adhesió de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal de Ribera d’Ebre al projecte del SIAVT, es pretén donar a conèixer l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT i fer-ne la màxima difusió. En base aquest acord els serveis territorials corresponents d’ambdues administracions adquireixen el compromís de facilitar la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat). 
 
El SIAVT, un servei pioner a l’Estat espanyol, té com a principals funcions oferir ajuda, informació i orientació especialitzada a les víctimes d’accidents viaris perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit.

2  

Imatges

Fotografia de la sigantura del conveni amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Fotografia de la sigantura del conveni amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú 240

Fotografia de la sigantura del conveni amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Fotografia de la sigantura del conveni amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre 2352

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 87