Interior

Entrega medalles bombers

Puig encoratja els bombers a continuar treballant "perquè la gent, a més d'estar segura, se senti segura"

query_builder   19 octubre 2012 15:32

event_note Nota de premsa

Puig encoratja els bombers a continuar treballant "perquè la gent, a més d'estar segura, se senti segura"

Foto
  • En la commemoració s’han concedit 224 Medalles que premien el personal que presta servei al Cos des de fa 20, 25 i 35 anys
  • També s’han lliurat sis Medalles d’Honor per Serveis Excepcionals
  • Divuit Mencions Honorífiques han servit per reconèixer trajectòries i personal traspassat en els darrers mesos
  • Igualment s’han concedit sis Distincions d’Honor a membres del Cos que van destacar per haver fet actes fora de servei o per haver-ne fet algun en condicions de treball extremes
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha presidit avui el lliurament de les Medalles i les Mencions d’Honor del Cos de Bombers de la Generalitat al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
 
El conseller ha expressat el seu orgull, admiració i gran responsabilitat que suposa estar al capdavant del cos de bombers de la Generalitat. El conseller ha destacat que “el cos de bombers dóna seguretat i confiança als ciutadans davant desastres i emergències”. En aquest sentit, els ha encoratjat a continuar treballant per “aconseguir que la gent, a més d’estar segura, se senti segura”.
 
Puig ha explicat que el model propi català és un model que ens assimila als països avançats i que, davant d’una situació complicada econòmicament, ”hem de gestionar els límits que tenim optimitzant recursos amb millor coordinació i en definitiva, fer més amb menys”. El conseller també ha destacat “l’esperit de comunitat” que genera el cos de bombers i que aquest és un pilar bàsic de l’estat del benestar. “Vostès tenen un paper fonamental en el sistema de valors que espero que el continuïn tenint igual davant de qualsevol situació”, ha afegit.
 
Finalment el titular d’Interior ha posat de manifest la necessitat d’incorporar el sistema de valors dels cossos d’emergències “en la col·laboració dels ciutadans en la lluita contra els infortunis”.
 
A l’acte també hi han assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió; la subdirectora general operativa, Anna Martín, i el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Fèlix González, entre d’altres.
 
Les Medalles d’Honor premien la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei. Així, enguany s’han lliurat 224 Medalles. De Medalles d’Or se n’han lliurat 14, a tots aquells membres que acaben de complir 35 anys de presència al Cos de Bombers i als que n’han complert 30 en el moment de la seva jubilació (13 per a bombers funcionaris i 1 per a voluntaris). De Medalles d’argent se n’han lliurat 119. Aquestes reconeixen aquells bombers que acaben de fer 25 anys en el servei (87 a funcionaris i 32 a voluntaris). Finalment, hi ha hagut  48 Medalles de bronze per als bombers que tot just compleixen 20 anys al Cos (48 per a funcionaris i també 48 per a voluntaris).
 
Igualment, en el transcurs de l’acte, s’ha fet lliurament de divuit Mencions Honorífiques que pretenen reconèixer la prestació de serveis excepcionals al llarg de l’any passat. Entre elles, hi ha la Menció a 2 pilots que van perdre la vida en accident aeri en acte de servei i la que es lliurarà al col·lectiu de pilots de TAF Helicòpters i al de tècnics especialistes en manteniment d’helicòpters en reconeixement a la seva trajectòria professional. També s’han lliurat Mencions a títol pòstum a aquelles persones del Servei que van perdre la vida des de març de 2011 fins al mes de març d’enguany, que és quan s’havia d’haver fet aquest acte però que es va suspendre per l’incendi forestal de Gerri de la Sal.
 
També avui s’han lliurarat 6 Medalles d’Honor per serveis excepcionals; 3 d’Or i 3 d’Argent. Les primeres han estat per als parcs de Bombers de Puigcerdà, Tarragona i Reus, que tot just acaben de complir 150 anys de vida i de servei. Les d’argent han estat per a dos bombers de Sant Feliu de Llobregat que, estant fora de servei, van assistir un nen que patia una embòlia en una escola mentre no arribaven els serveis sanitaris, i per a un bomber de Vilanova i la Geltrú, que arriscant la seva vida es va llençar a l’aigua per socórrer una persona que s’estava ofegant, a Cubelles.
 
Finalment, en l’acte d’avui també s’han concedit 6 Felicitacions oficials. Entre elles, a 2 bombers de Santa Coloma de Cervelló que estant fora de servei van atendre una persona que havia patit un atac epilèptic, a un bomber de Sant Boi de Llobregat per haver avortat un intent d’agressió a un sanitari dins d’una ambulància, i a diferents bombers del Pirineu de Lleida per haver fet el rescat d’una persona a l’estany de Tort en unes condicions extremes, de nit, amb molt mal temps i sense el recolzament dels helicòpters.
 
Enguany, el lliurament de les Medalles d’Honor ha tingut lloc a Tortosa per commemorar els 150 anys de presència dels Bombers a la ciutat; un aniversari que el Parc de la ciutat va celebrar amb diferents actes.
 

3  

Fitxers adjunts

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 3609

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 5886

Llistat de Bombers distingits amb Medalles

Llistat de Bombers distingits amb Medalles
PDF | 50