Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Més de 800 empreses han participat en la "Setmana de la Internacionalització" organitzada per ACC1Ó

query_builder   20 octubre 2012 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Més de 800 empreses han participat en la "Setmana de la Internacionalització" organitzada per ACC1Ó

 

  • Del 15 al 19 d’octubre, els directors dels 34 Centres de Promoció de Negocis de la Generalitat a l’exterior han informat i assessorat a les empreses sobre les oportunitats de negoci als mercats exteriors.

 

  • Aquesta nova edició de la “Setmana” ha destacat per la bona acollida de l’empresariat català al servei de “Mentoring”, i pels més de 140 empresaris de la construcció que han participat al seminari de cooperació empresarial per aconseguir projectes internacionals.

 

  • Les exportacions catalanes han crescut de gener a agost un 6,4% respecte al mateix període del 2011.
 
 
Més de 800 empreses amb projectes d’expansió internacional han participat del 15 al 19 d’octubre a la “Setmana de la Internacionalització” organitzada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó. Els directors dels 34 Centres de Promoció de Negoci de la Generalitat al món han estat aquesta setmana a Barcelona i han informat i assessorat els empresaris amb l’objectiu de seguir impulsant i potenciant la internacionalització del teixit empresarial català.
 
Els experts en internacionalització empresarial del Govern han “portat” aquesta setmana a Barcelona les més de 150 oportunitats de negoci que tenen detectades a l’exterior i que han donat a conèixer a les empreses en els seminaris i entrevistes personalitzades que han dut a terme durant aquests dies.
 
A través de les diferents activitats que s’han dut a terme durant la “Setmana” les empreses també han pogut identificar quines són les millors estratègies per introduir-se, consolidar-se o expandir-se en d’altres mercats.
 
 
Les exportacions catalanes creixen un 6,4% en els primers vuit mesos de l’any
 
Pel Govern de la Generalitat la internacionalització de l’economia catalana és clau i un dels principals elements tractors per a la reactivació econòmica, tal i com reflexa el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014 elaborat pel Departament d’Empresa i Ocupació.
 
En el període de gener a agost de 2012 les exportacions catalanes han augmentat un 6,4% respecte al mateix període del 2011, i sumen 32 mesos seguits de creixement continuat. Durant els primers vuit mesos de l’any, les exportacions als països de fora de la Unió Europea, amb una quota del 37,6%, han avançat un 18,5%. Catalunya ja ven més al món (54,4 %) que  a la resta de l’Estat espanyol (45,6%).
 
 
1.000 participants als seminaris
 
En el marc de la “Setmana” també s’han dut a terme sis seminaris específics, en els quals hi han participat més de 1.000 professionals. Aquests seminaris s’han centrat en les oportunitats de negocis en nous sectors i mercats com la Índia, el Japó, els països de la Mediterrània i Perú. A més, s’ha donat molta rellevància a Europa com a mercat d’iniciació a l’exportació i també com a mercat per a la indústria del foodservice.  
 
 
Els països del pacte andí, Alemanya i Brasil, mercats prioritaris
 
En total s’han rebut prop de 1.700 sol·licituds d’entrevistes amb els directors, que seran ateses durant la Setmana i els dies posteriors. Els mercats més sol·licitats pels empresaris són els del pacte andí (sobretot, Perú i Colòmbia), Alemanya, Brasil, Rússia, Marroc i Tunísia.
 
 
Nou servei de Mentoring i aposta per la cooperació empresarial en el sector de la construcció
 
Els processos d’internacionalització empresarial requereixen d’una inversió important per part de l’empresa i d’una estratègia a llarg termini. Per afavorir-ne l’èxit, ACC1Ó considera clau impulsar la cooperació entre empreses per compartir riscos, reduir costos i intercanviar coneixements.
 
Durant la Setmana de la Internacionalització s’ha presentat el servei de Mentoring, a través del qual les empreses grans i amb experiència en l’exportació faran de mentores i assessoraran a les pimes catalanes que vulguin iniciar-se al camí de l’exportació. En total, hi han participat 45 pimes i 38 mentores, entre elles, Natura Bissé, Pronovias o Carinsa.
 
Una altra novetat ha estat la celebració del seminari “Construint la cooperació empresarial”, a través del qual 140 empresaris del sector de la construcció (enginyeries, estudis d’arquitectura i constructores) han cercat formes de cooperar per accedir als mercats internacionals. En el seminari s’han presentat experiències d’èxit de consorcis catalans que ja treballen junts en licitacions internacionals, com Barcelona Integral Projects, 4G Barcelona, o el Grup d'Empreses de Rehabilitació Catalunya-Algèria (GERCA).

3  

Fitxers adjunts

Un moment del Seminari d'oportuniatts de negoci al Sud de la Mediterrània, celebrat durant la Setmana de la Internacionalització

Un moment del Seminari d'oportuniatts de negoci al Sud de la Mediterrània, celebrat durant la Setmana de la Internacionalització
JPG | 517

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, durant una de les presentacions de la Setmana de la Internacionalització

El conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, durant una de les presentacions de la Setmana de la Internacionalització
JPG | 465

Moment d'una sessió de networking de la Setmana de la Internacionalització

Moment d'una sessió de networking de la Setmana de la Internacionalització
JPG | 487