Territori

El nou carril bus-VAO de la C-58 entrarà en funcionament el 29 d'octubre

query_builder   22 octubre 2012 13:19

event_note Nota de premsa

El nou carril bus-VAO de la C-58 entrarà en funcionament el 29 d'octubre

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, han presentat la normativa d’ús del carril bus-VAO de la C-58, que entrarà en funcionament dilluns, 29 d’ocubre. La nova infraestructura pretén fomentar l’ús del transport públic col·lectiu i dels vehicles amb alta ocupació i millorar la mobilitat entre el Vallès Occidental i el Barcelonès i augmentar la capacitat viària d’una de les carreteres amb més trànsit de Catalunya.
En el marc de la pròxima posada en funcionament del carril bus-VAO de l’autopista C-58, el director general de Transports de Mobilitat, Ricard Font, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, n’han presentat la normativa d’ús. La nova infraestructura, que uneix Barcelona (avgda. Meridiana) i Ripollet, pretén fomentar el transport públic i millorar la mobilitat en una de les vies més transitades de Catalunya. Les obres han comportat una inversió de 80 MEUR i estan cofinançades amb fons europeus.
 
Vehicles autoritzats
 
Els vehicles que podran circular pel carril bus-Vao són:
 
Ø      Vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, etc), degudament autoritzats
 
Ø      Turismes o vehicles mixts adaptats amb tres o més ocupants
 
Ø      Motocicletes
 
Ø      Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.
 
Ø      Vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa, per mitjà del portal www.ecoviat.com
 
 
Model de funcionament
 
La nova infraestructura està formada per dos carrils de circulació, de 6,8 quilòmetres de longitud. Aquests carrils estaran operatius en un sentit o en un altre, en funció de les necessitats de mobilitat. L’esquema horari, en general, serà el següent:
 
Ø      Dies feiners
 
  • Entre les 6,30 i les 13h, estaran oberts en sentit d’entrada a Barcelona
 
  • Entre les 16h i les 22h, estaran oberts en sentit de sortida de Barcelona
 
  • La resta del dia, els carrils no estaran operatius
 
Ø      Caps de setmana i festius
 
  • El funcionament del carril bus-Vao respondrà a les necessitats del trànsit
 
Aquest model de funcionament general es podrà modificar en funció de les operacions especials de trànsit, en cas d’emergències, o per raons de fluïdesa del trànsit.
 
Distintius vehicles ecològics
 
Els conductors de vehicles ecològics que vulguin utilitzar el nou carril bus – Vao hauran d’introduir les dades al portal www.ecoviat.com per tal de comprovar que es compleixin els requisits i obtenir el distintiu corresponent. Un cop rebuda, aquesta etiqueta acreditativa s’ha de col·locar al parabrisa del vehicle. Els conductors de vehicles ecològics que ja estan registrats en aquest portal, la rebran automàticament, perquè si ho desitgen puguin utilitzar també el carril bus-Vao de la C-58.
 
Nous serveis bus exprés
 
Coincidint amb l’obertura del nou carril bus-Vao, dilluns, 29 d’octubre començaran a funcionar quatre línies de bus ràpid, dins la futura xarxa “exprés.cat”:
 
  • Barcelona – Ripollet: Tindrà una freqüència de 10 minuts en hora punta, 15 minuts en hora vall i el temps de recorregut serà de 30 minuts. Inclou un nou servei tots els caps de setmana cada 60 minuts i durant el mes d’agost cada 30 minuts.
 
  • Barcelona – Sabadell (nova línia directa): Amb una freqüència de pas de 15 minuts de dilluns a divendres feiners, unirà Barcelona i Sabadell en 30 minuts.
 
  • Barcelona – Terrassa (nova línia directa): La nova línia oferirà serveis exprés cada 20 minuts de dilluns a divendres feiners, amb una durada del trajecte de 40 minuts, sense necessitat de transbordament.
 
  • Barcelona – Cerdanyola del Vallès – UAB: S’oferiran serveis cada 20 minuts en hora punta.
 
La parada a Barcelona de les quatre línies serà a Sagrera-Meridiana, on hi ha correspondència amb el Metro i Rodalies de Catalunya. Aquestes línies disposaran d’informació als usuaris en temps real mitjançant pantalles d’informació dinàmica i els vehicles seran accessibles.
 
 

1  

Imatges

Distintiu vehicle ecològic

Distintiu vehicle ecològic 70

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 82