• El cap de l’Executiu ha presidit la signatura d’un conveni de col·laboració entre els clubs de futbol i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes
  • El president confia que, “si a Catalunya es fa la màxima pinya”, els resultats per al reconeixement de les seleccions “aniran venint”
El president Mas amb els signants de l'acord
El president Mas amb els signants de l'acord
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta tarda que el procés de reconeixement de les seleccions esportives catalanes “no hauria de causar tantes alarmes i pors”, perquè no hi ha res més normal que el fet que “un país, que es considera una nació des de fa molts segles, de manera natural i normal, es vagi projectant al món en les seves diferents facetes i vessants, també l’esportiva”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules després de la signatura d’un conveni de col·laboració entre els principals clubs de futbol de Catalunya (primera divisió, segona A i segona B) amb la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, amb acords que busquen, entre d’altres objectius, promocionar i defensar les seleccions nacionals catalanes.
 
Durant el seu discurs, el president ha destacat que, tot i saber que tenim per davant “un camí tremendament complicat” en aquest procés, a Catalunya hi ha una actitud clara de “perseverança, de voluntat de no tirar la tovallola i d’anar avançant” que és el gra de sorra que permetrà que el reconeixement de les seleccions “es pugui anar produint amb normalitat”. 
 
“I avui en tenim una prova – ha reblat el president-, perquè més enllà del que pugui opinar l’Estat espanyol, el que s’està fent amb aquest conveni és feina de col·laboració entre els clubs de primera divisió, segona A i segona B i la plataforma proseleccions”. “I aquesta feina no ens la pot discutir, perquè depèn de nosaltres”, ha subratllat
 
En aquesta línia, el president Mas ha subratllat que, “si dins de Catalunya fem la màxima pinya, també en el món de l’esport i el futbol, els resultats aniran venint”. I ha afegit que la suma d’esforços demostra fins a quin punt “hi ha un ànim i un projecte clar al país que entre tots hem d’intentar que vagi avançant”.
 
El cap de l’Executiu ha desitjat a la plataforma i a les proseleccions esportives catalanes “el major èxit” per aconseguir “un major reconeixement de cara al futur”, i ha assegurat que “és un fet a destacar a nivell de país” que els clubs de futbol hagin donat suport a aquesta iniciativa. “Us agraeixo moltíssim que hi hagi aquest sentit de país per part vostra perquè ara ha d’estar accentuat més que mai”, ha dit el president als diferents representants dels clubs esportius signants de l’acord.
 
El conveni signat aquesta tarda al Palau de la Generalitat ha estat subscrit pel president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i pels presidents del FC Barcelona, Sandro Rosell; del RCD Espanyol, Ramon Condal; del Centre d’Esports Sabadell, Joan Soteras; del Girona FC, Joaquim Boadas; de la UE Llagostera, Isabel Tarragó; del CF Reus Deportiu, Ramon Alabart Sabaté; de l’AE Prat, Luis Quiñonero; de la UE Sant Andreu, Manuel Camino Martínez, i del CF Badalona, Miguel Ángel Sánchez; així com els vicepresidents del Gimnàstic de Tarrragona, Jordi Virgili, i del Lleida Esportiu, Jordi Esteve. A l’acte també hi han assistit el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.
 
El conveni inclou diversos acords de col·laboració entre els clubs i la Plataforma ProSeleccions. Per exemple, a l’hora de promocionar i defensar les seleccions nacionals catalanes o de promoure la participació en les lligues catalanes. A més, els clubs es comprometen a col·laborar amb la Plataforma ProSeleccions, la Federació Catalana de Futbol, la Secretaria General de l’Esport i d’altres entitats que impulsin el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Futbol. Un compromís que també és vàlid per al reconeixement de les federacions dels esports de les altres seccions que puguin tenir els clubs.
 
La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes és una associació sense ànim de lucre creada el 1998 amb l’objectiu d’aconseguir el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes.

1  

Imatges

El president amb els signants de l'acord

El president amb els signants de l'acord 828