Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya organitza les quartes trobades territorials amb els col·laboradors de la Xarxa d'Observadors Meteorològics de Catalunya (XOM)

query_builder   23 octubre 2012 11:42

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya organitza les quartes trobades territorials amb els col·laboradors de la Xarxa d'Observadors Meteorològics de Catalunya (XOM)

 
El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig i Godes, inaugurarà avui  dimarts, a les 19 hores, les 4es trobades territorials de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM).
 
Aquestes trobades, la primera a Barcelona i les següents a Cambrils, Mollerusa i Figueres, reuniran, un any més, els col·laboradors de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) i  permetran intercanviar experiències al voltant de l’observació de fenòmens meteorològics.
 
En cadascuna de les trobades es farà un balanç dels 4 anys de funcionament de la XOM i de la situació actual i futura d’aquesta Xarxa. A més a més, a cada trobada, un col·laborador de la XOM intervindrà explicant algun aspecte específic sobre meteorologia i climatologia, en el qual destaca per la seva experiència i coneixements.
 
 
El calendari de les trobades territorials de la XOM és:
 
Dia
Municipi
Ubicació
Observador ponent
 
23  d’octubre 19h
Barcelona
Sala Actes
Medi Ambient i Sostenibilitat
Sr. Albert Borràs
25 d’octubre 19h
Cambrils
Casal Mun. Gent Gran
Sr. Jordi Bruno
30 d’octubre 19h
Mollerussa
Espai cultural dels
Canals d’Urgell
Sr. Josep Ma. Gasca
6 de novembre 19h
Figueres
Sala Descans del Teatre Municipal
Sr. Enric Estragués
 
  
La XOM es va posar en marxa el 24 de gener de 2009. Compta, a hores d’ara, amb 229 persones col·laborant arreu del territori amb la funció d’obtenir informació meteorològica necessària per millorar les tasques diàries del Servei Meteorològic de Catalunya. Les dades facilitades per aquestes persones s’utilitzen per millorar el coneixement sobre l’estat del temps diari i el seguiment de les situacions meteorològiques de risc. En un futur, totes les dades recollides serviran per millorar el coneixement sobre els climes de Catalunya.
 
Totes aquestes dades es poden consultar diàriament de manera pública i oberta a la pàgina web del SMC:  www.meteo.cat.
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 44