Delegació a Girona

La Comissió Institucional gironina de protocols de violència domèstica fa balanç de les actuacions del 2012

Ha estat presidida pel delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia

query_builder   23 octubre 2012 17:59

event_note Nota de premsa

La Comissió Institucional gironina de protocols de violència domèstica fa balanç de les actuacions del 2012

Ha estat presidida pel delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia

Una imatge dels assistents a la Comissió gironina de protocols de violència domèstica
La Comissió Institucional de seguiment de protocols de violència a la demarcació de Girona s’ha reunit aquesta tarda a l’Edifici de la Generalitat presidida pel delegat del Govern, Eudald Casadesús, que ha estat acompanyat  pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia.
 
La Comissió ha condemnat, en primer lloc, els homicidis de 3 dones presumptament víctimes de violència domèstica a les comarques gironines durant aquest any i ha mostrat la seva solidaritat envers totes les persones que pateixen o han patit qualsevol forma de violència. La Comissió ha fet balanç de les actuacions realitzades durant l’any 2012 per part dels diferents grups de treball: el de violència masclista, el d’infància i adolescència, el de persones grans i el de mutilació genital femenina.
 
Dins del grup de violència masclista destaca l’adequació del protocol gironí a la llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista. El grup d’infància i adolescència s’ha centrat en la guia d’actuacions per intervenir en casos d’abusos sexuals i maltractaments a menors, mentre que el de persones grans ha treballat en la divulgació del protocol entre aquest col·lectiu. Finalment, el grup responsable de tractar la mutilació genital femenina ha consolidat el treball en xarxa per evitar més casos i també per prevenir matrimonis forçats. En l’informe presentat pel portaveu s’ha destacat la necessitat de seguir actualitzant els protocols i d’intensificar el treball en xarxa de totes les institucions implicades en la lluita contra la violència.
 
De l’1 de gener al 30 de setembre de 2012 s’han registrat 1.470 denúncies de violència domèstica i de gènere, de les quals 1.133 són de gènere i 337, domèstica. A més, el telèfon 900 900 120 ha rebut 649 trucades i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) ha atès 179 dones i 85 nens i nenes.
 
La reunió d’avui ha comptat amb la presència del degà del Col·legi d’Advocats de Figueres, Joan Ramon Puig; el director de l’Institut de Medicina Legal, Narcís Bardalet; el representant dels Consells Comarcals, José Luís Yécora; la representant de l’Assemblea Territorial de Dones, Carme Bosch; Lourdes Delgado, de l'Ajuntament de Girona, en representació dels municipis de més de 20.000 habitants, i Susanna Quintana, en representació de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.
 
Per part de la Generalitat han assistit a la Comissió diversos directors dels serveis territorials: Albert Bayot, d’Ensenyament; Albert Ballesta, d’Interior; Ferran Roquer, de Benestar Social i Família; Isabel Ruiz, de Justícia; i Fina Surina, de l’ICD. Com a representant del Departament de Salut hi ha assistit Maria Teresa Lapiedra. També hi era Joaquim Belenguer, el cap de la regió policial de Girona.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge dels assistents a la Comissió Institucional de protocols de violència domèstica

Imatge dels assistents a la Comissió Institucional de protocols de violència domèstica
JPG | 970