Cultura

El Departament de Cultura organitza el 30 d'octubre l'homenatge institucional als escriptors Sales, Calders i Tísner amb motiu del centenari del seu naixement

query_builder   25 octubre 2012 10:28

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura organitza el 30 d'octubre l'homenatge institucional als escriptors Sales, Calders i Tísner amb motiu del centenari del seu naixement

 
  • L’acte es farà al Teatre Nacional de Catalunya i serà presidit pel president de la Generalitat

 

  • Consistirà en un espectacle, dirigit per Toni Casares, que gira al voltant de les vides i les obres dels tres autors
Homenatge Sales, Calders, Tísner
El proper dimarts, 30 d’octubre, a les 20 hores, el Teatre Nacional de Catalunya acollirà l'homenatge institucional als escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Gener (Tísner), organitzat pel Departament de Cultura amb motiu de la celebració del centenari del naixement dels tres autors. Presidirà l’acte el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i també hi assistirà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. 
 
L’homenatge forma part de les commemoracions del Govern per al 2012 i s’emmarca dins l’Any Sales Calders Tísner, que inclou diverses activitats al voltant de les figures dels tres escriptors.
 
 
L’espectacle: una conversa a tres bandes
L’homenatge consistirà en un espectacle, dirigit per Toni Casares, que gira al voltant de les vides i les obres de Sales, Calders i Tísner. Els textos de l’espectacle, seleccionats pels assessors del TNC Maria Campillo, Mita Casacuberta i Bernat Puigtobella i amb la participació de la comissària de l'efemèride, Laura Borràs, situen l’espectador en un escenari que ha dissenyat Max Glaenzel i que podria ser una bodega de vaixell, que simbolitza el trajecte vital de tots tres autors que van fugir de la guerra i van haver d'exiliar-se.
 
L’espectacle configura una conversa a tres bandes, on es van trenant diversos fragments d'obra de tots tres escriptors, i que permet aproximar-se a la seva vida i a la seva obra. L'acompanyament musical d'Albert Guinovart i la projecció d'imatges de Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Gener completaran la dramatúrgia de Toni Casares i l'actuació de Rosa Renom, Oriol Genís, David Vert, Anna Moliner, Òscar Castellví i Javier Beltran.
 
L'espectacle anirà precedit per un parlament institucional a càrrec del president de la Generalitat, Artur Mas.
 
Les entrades per a l’espectacle ja s’han exhaurit. Les entrades són gratuïtes i es podien obtenir bescanviant els anuncis que van aparèixer a diversos diaris.
 
Nota: Els periodistes que vulguin assistir a l’acte s’han d’acreditar a premsa.cultura@gencat.cat  Cal que indiquin nom i cognoms, DNI i mitjà de comunicació.

 
 
Convocatòria
Acte
Homenatge institucional als escriptors Sales, Calders i Tísner amb motiu del centenari del seu naixement
Dia  
Dimarts, 30 d’octubre de 2012
Hora 
20 hores
Lloc  
Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1)