Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura i la FCAC col·laboren en l'elaboració d'un Pla marc del cooperativisme agrari

query_builder   25 octubre 2012 11:13

event_note Nota de premsa

Agricultura i la FCAC col·laboren en l'elaboració d'un Pla marc del cooperativisme agrari

Pelegrí i Colat en un moment de la trobada
Pelegrí i Colat en un moment de la trobada
 
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Pere Colat, han signat aquest matí, a Barcelona, un conveni de col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i la FCAC per a l’elaboració d’un Pla marc del cooperatives agrari.
 
Segons el conveni, tenint en compte la importància del moviment cooperatiu per al desenvolupament de Catalunya i la voluntat de la Generalitat que les cooperatives puguin complir el seus objectius, les dues parts estan interessades en unir coneixements i mitjans per tal que la FCAC pugui dur a terme els treballs necessaris per a la confecció de l’esmentat pla.
 
L’estudi preveu incloure la diagnosi en profunditat d’unes 240 cooperatives agroalimentàries, com a pas previ a la reflexió estratègica que marcarà les línies mestres de l’actuació del sector a mig termini, a més de permetre preveure de quina manera les cooperatives han d’adaptar-se als canvis de l’economia i el mercat global.
 
D’acord amb el text del conveni, el DAAM es compromet a dirigir i definir l’estructura i els continguts essencials del pla, i aportar els recursos i la informació que requereix l’elaboració del pla, tenint en compte les seves competències.
 
Per la seva part, la FCAC es compromet a redactar l’esmentat estudi. que pretén mostrar la realitat de les cooperatives agràries amb caràcter global; i analitzar diferents aspectes, com ara els factors de viabilitat, l’adequació de les capacitat de transformació, l’estructura comercial i les possibilitats de millora de la competitivitat, entre altres aspectes.  Es tracta d’avançar en la definició de les possibles línies d’actuació de futur i preveure sinergies i intercooperació.
 
Segons Colat, “el Pla marc permetrà millorar el coneixement de les cooperatives sòcies i identificar les seves necessitats, per tal de prioritzar els serveis i recursos que s’adrecen actualment a aquest sector o bé per crear-ne de nous i participar d’una forma més eficient en el futur del cooperativisme”.
 
Amb l’elaboració d’aquest pla es complirà un dels acords de Parlament de Catalunya del 14 d’abril de 2010, en el debat sobre política agrària, que va establir la necessitat redactar aquest text. Aquests acords van ser ratificats en el debat de política general del Parlament de Catalunya de 30 de setembre de 2011.
 
 

1  

Imatges

Pelegrí i Colat en un moment de la trobada

Pelegrí i Colat en un moment de la trobada 5921