Servei Meteorològic de Catalunya

Cap de setmana ventós i fred

query_builder   25 octubre 2012 13:36

event_note Nota de premsa

Cap de setmana ventós i fred

 

Aquest proper cap de setmana, amb l’entrada de vent del nord que bufarà molt fort al nord del país, la temperatura baixarà acusadament.

 
La predicció meteorològica de les properes hores vindrà marcada pel pas d’un sistema frontal associat a una depressió ubicada al nord-oest de la península Ibèrica.  Això farà que a la tarda de dijous 25 i fins a primera hora del matí de divendres caiguin precipitacions entre febles i moderades, localment acompanyades de tempesta, a qualsevol punt del país. Al sector del litoral i del prelitoral podran caure localment amb forta intensitat, sobretot durant la propera nit i matinada.
 
Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill de grau 1 (d’una escala del 0 al 6) per intensitat de pluja.
 
Divendres 26 la depressió tindrà tendència a desplaçar-se cap a l’est fins i es situarà al sud-est de França i al nord d’Itàlia durant el proper cap de setmana, alhora que s’aprofundirà. Això farà que tan dissabte com diumenge s’instal·li un flux de vent fort del nord a Catalunya, que portarà una massa d’aire més fred.
 
A partir de dissabte a migdia i al llarg de diumenge el vent del nord bufarà fort o molt fort al terç nord del país, sobretot als cims del Pirineu i del Prepirineu, i la tramuntana a l’Empordà. També serà fort amb cops molt forts al prelitoral central i al sector central del prelitoral, així com també el mestral a les terres de l’Ebre.  
 
Aquest vent del nord farà baixar les temperatures arreu del país entre moderadament i acusada. La baixada es deixarà notar sobretot al matí de diumenge. Serà especialment remarcable la davallada de temperatures al Pirineu.
 
Pel que fa a les precipitacions, se n’esperen entre divendres i dissabte al vessant nord del Pirineu que seran entre febles i moderades però que poden acumular quantitats molt abundants (més de 50 mm). Cal destacar la baixada de la cota de neu, que divendres voltarà entre 2600 i 2400 metres i que al matí de dissabte baixarà molt ràpidament. A partir de dissabte al migdia la neu pot caure feblement a qualsevol cota del vessant nord del Pirineu.
 
Amb aquesta predicció pel cap de setmana, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill de grau 3 per vent.
 
25 d’octubre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 46