IDESCAT

Índex de preus industrials a Catalunya (IPRI). Setembre 2012

Els preus industrials a Catalunya augmenten un 3,8% al setembre

query_builder   25 octubre 2012 13:45

event_note Nota de premsa

Índex de preus industrials a Catalunya (IPRI). Setembre 2012

Els preus industrials a Catalunya augmenten un 3,8% al setembre

Al setembre del 2012, l’índex de preus industrials (IPRI) ha crescut un 3,8% a Catalunya respecte al mateix mes de l’any anterior, xifra igual a la del conjunt d’Espanya. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), tots els sectors industrials han registrat creixements, excepte els béns d’equipament (-0,1%). El sector de l’energia és el que registra un increment més elevat (9,7%), mentre que els béns de consum (3,2%) i els béns intermedis (2,6%) han registrat creixements de menor intensitat.
 
Des de principis d’any, l’IPRI ha augmentat un 3,7% a Catalunya. Per grans sectors industrials, tots registren augments, encapçalats per l’energia, amb un increment del 7,3%, i seguit dels béns intermedis, amb un 3,9%, els béns de consum (2,8%) i els béns d’equipament (0,4%).
 
La desagregació de l’índex per activitat econòmica, mostra, en els primers nou mesos de l’any, un augment dels preus en totes les seccions, encapçalades per l’energia elèctrica i gas (6,2%) i seguida pel subministrament d’aigua i per les indústries manufactureres amb un 3,3%, respectivament i, per les indústries extractives (0,3%). Dins de les indústries manufactureres, destaca l’augment de preus de les indústries de materials i equips elèctrics, electrònics i òptics (8,0%) i de les indústries d’alimentació, begudes i tabac (7,0%). La única divisió que ha registrat un descens ha estat la metal·lúrgia i fabricació de productes metàl·lics, amb un -0,5%.

1  

Fitxers adjunts

NPipri20123

NPipri20123
PDF | 52