Empresa i Treball

INDÚSTRIA

La Generalitat posa en marxa a Girona la primera Acceleradora de la xarxa "Start-Up Catalonia"

query_builder   25 octubre 2012 17:05

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat posa en marxa a Girona la primera Acceleradora de la xarxa "Start-Up Catalonia"

 

  • Aquest projecte neix, en el marc del Programa “Catalunya Emprèn” liderat pel Departament d’Empresa i Ocupació, per donar suport a les noves empreses catalanes que ja estan constituïdes i que tenen un projecte escalable amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.

 

  • Ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Girona, la nova Acceleradora coordinarà tots els serveis de suport a les start-ups de la província de Girona.

 

  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha signat avui el conveni per la posada en marxa del programa amb la presidenta del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Anna Maria Geli.

 

  • La Taxa d’Activitat Emprenedora de Girona (8,5%) destaca per sobre de la mitjana catalana (6,96%) i espanyola (5,81%).
 
La Generalitat ha posat en marxa avui al Parc Científic i Tecnològic de Girona la primera Acceleradora que forma part de la xarxa Start-Up Catalonia. Aquesta xarxa, de nova creació, neix en el marc del Programa Catalunya Emprèn per tal de donar suport a les noves empreses catalanes (start-ups) que ja estan constituïdes i compten amb un projecte escalable amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha signat avui el conveni que formalitza el tret de sortida del programa amb la presidenta del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Anna Maria Geli.
 
Aquesta iniciativa forma part del programa Catalunya Emprèn, endegat pel Govern i liderat pel Departament d’Empresa i Ocupació, amb la finalitat d’unificar les polítiques de foment de l’emprenedoria. L’Acceleradora aglutinarà i concentrarà en un mateix punt totes les iniciatives de suport a les start-ups que existeixen a Girona, unes comarques que destaquen per l’elevada Taxa d’Activitat Emprenedora (8,5%), per sobre de la mitjana catalana (6,96%) i espanyola (5,81%).
 
En el marc de l’acte de presentació del projecte, el conseller F. Xavier Mena ha definit l’emprenedoria com “la clau de volta pel futur del nostre país” i ha defensat novament la necessitat d’interioritzar en la nostra societat el valor social de ser emprenedor, de ser empresari. “Els valors d’un emprenedor són els valors que volem pel nostre país; innovació, perseverança, esforç, visió àmplia, talent, també l’aprenentatge del fracàs, perquè qui ensopega i no cau avança dues passes”. “I el més important, un emprenedor és un enamorat del seu projecte”, ha reblat.
 
El conseller també ha admès que l’administració en relació als emprenedors i a les empreses “no sempre ho ha fet bé”, però ha destacat els esforços i la clara voluntat de l’actual Govern de la Generalitat de “fer més fàcil la vida a les empreses i dotar-les d’un ecosistema favorable, i projectes com el que presentem avui en són una prova i un pas més”.
 
Suport a start-ups en fase de creixement
 
La nova xarxa Start-Up Catalonia té com a objectiu cobrir un buit en els serveis de suport a l’emprenedor que existeixen a Catalunya, que se centren sobretot en oferir recursos durant les primeres fases de creació d’una empresa, però no en l’acompanyament posterior. Start-Up Catalonia, en canvi, donarà suport a les noves empreses catalanes amb potencial de creixement per consolidar i fer créixer el seu projecte.
 
Així, els serveis de l’Acceleradora es dirigeixen a empreses ja constituïdes, de menys de 5 anys de vida, que tenen una visió internacional, un projecte amb potencial de creixement i un producte, servei o model de negoci innovador. Serà també condició per accedir al programa que l’empresa compti amb un equip compromès i amb ambició per créixer.
 
Programa d’acompanyament
 
L’Acceleradora oferirà a aquestes start-ups un programa d’acompanyament de dos anys de durada que l’empresari podrà utilitzar amb flexibilitat. Constarà de 80 hores d’assessorament a mida de l’empresa per part d’un tutor, amb un catàleg de serveis integral que cobreix els àmbits de la gestió empresarial, la innovació, la internacionalització i la cerca de finançament. El cost del tutor estarà finançat íntegrament pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó.
 
Objectius 2013-2014 de la xarxa Start-Up Catalonia
 
La xarxa Start-Up Catalonia comptarà amb 6 acceleradores més distribuïdes per tot el territori català, amb l’objectiu de donar suport a 400 projectes empresarials en el període 2013-2014. S’espera que les empreses que rebin el seu suport generin 2.000 llocs de treball, incrementin la seva facturació en un 50%, que la meitat d’elles s’internacionalitzi i que un 70% aconsegueixi aixecar capital.
 
A Girona, l’Acceleradora té com a objectius 2013-2014 l’acompanyament d’una cinquantena d’empreses, que generaran 200 llocs de treball.
 
Més informació: www.acc10.cat/start-up

3  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena i la presidenta del Parc Científic i Tecnològic de la UDG, Anna Maria Gelia, celebren la posada en marxa de l'Acceleradora

El conseller F. Xavier Mena i la presidenta del Parc Científic i Tecnològic de la UDG, Anna Maria Gelia, celebren la posada en marxa de l'Acceleradora
JPG | 790

El conseller F. Xavier Mena i Anna Maria Geli, en el moment de la signatura del conveni

El conseller F. Xavier Mena i Anna Maria Geli, en el moment de la signatura del conveni
JPG | 95

El conseller F. Xavier mena, en la presentació de la primera Acceleradora de la xarxa Start-Up Catalonia

El conseller F. Xavier mena, en la presentació de la primera Acceleradora de la xarxa Start-Up Catalonia
JPG | 79