Salut

Es constitueix el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

query_builder   25 octubre 2012 19:12

event_note Nota de premsa

Es constitueix el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

Aquest òrgan consultiu dóna veu directa als pacients i els situa com a centre del sistema de salut.
 
 
Departament de premsa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avui, 25 d’octubre, s’ha constituït el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, un òrgan permanent de consulta i participació dels representants dels pacients del sistema sanitari català en el procés d’elaboració, decisió i desenvolupament de les polítiques del Departament de Salut.
 
Les principals funcions d’aquest òrgan són compartir amb els pacients, de forma transparent i accessible, la informació del sistema català de salut, vetllar per l’atorgament als pacients del suport i assessorament necessari sobre les qüestions relacionades amb la prestació pública de serveis de salut, facilitar la participació de les associacions de pacients en el procés d’elaboració i prestació de polítiques sanitàries, i canalitzar les seves propostes i recomanacions.
 
Així mateix, el Consell s’encarregarà de proposar actuacions per potenciar l’ús de les noves tecnologies en l’atenció sanitària, atendre les peticions d’assessorament que puguin ser adreçades al Consell a través de la Secretaria General, i proposar la creació de consells tècnics de pacients de diferents patologies o àrees específiques.
 
En aquest sentit, el Consell actua com a òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l’Administració catalana per tal de situar-los com a centre del sistema de salut i donar-los veu directa perquè exposin les seves recomanacions per a la millora dels serveis públics de salut, així com les actuacions específiques adients per a col·lectius concrets de pacients.
 
D’altra banda, el Consell Consultiu de Pacients també impulsa la conscienciació de l’ús adequat dels recursos públics i la importància de l’autoresponsabilitat dels pacients en la cura de la seva salut.
 
Tot i que la constitució del Consell s’hagi realitzat avui, durant aquest últim any ja s’han mantingut reunions amb les associacions de pacients i, fruit d’aquest treball, s’han realitzat diferents accions, com la creació de la targeta sanitària individual codificada amb el sistema Braille per tal de facilitar-ne la identificació a les persones cegues o amb deficiències visuals greus. Altres actuacions per facilitar i millorar l’accessibilitat al sistema dels pacients han estat la incorporació al Canal Salut de recomanacions per a diferents malalties i programes específics, així com informació per donar més visibilitat a les associacions de pacients.
 
 
Composició del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
 
El Consell està format per un president, càrrec exercit per Boi Ruiz, un vicepresident, que és Albert Jovell, president del Fòrum Català de Pacients, i una sèrie de vocals. Alguns d’aquests vocals són: Josep Maria Argimon, conseller delegat de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en la Salut; Joan Lluís Piqué, cap de la Divisió d’Atenció al Ciutadà del Servei Català de la Salut, i Ricard Tresserras, subdirector general de Planificació Sanitària del Departament de Salut. També en formen part com a vocals quinze persones en representació de les associacions de pacients.
 
Podeu consultar tots els membres que componen el Consell al Decret 110/2012, de 2 d’octubre.
 
Més informació:

1  

Fitxers adjunts

Decret 110/2012, de 2 d'octubre, pel qual es crea el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

Decret 110/2012, de 2 d'octubre, pel qual es crea el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
PDF | 223

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia