Protecció Civil

Imatge del simulacre del Port de Vilanova

IMPORTANT: AQUESTA NOTA DE PREMSA FA REFERÈNCIA A UN SIMULACRE

El port de Vilanova i la Geltrú prova el seu Pla d'Autoprotecció amb el simulacre de l'incendi en un mercant

query_builder   26 octubre 2012 14:58

event_note Nota de premsa

IMPORTANT: AQUESTA NOTA DE PREMSA FA REFERÈNCIA A UN SIMULACRE

El port de Vilanova i la Geltrú prova el seu Pla d'Autoprotecció amb el simulacre de l'incendi en un mercant

Imatge del simulacre del Port de Vilanova
Imatge del simulacre del Port de Vilanova
  • Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat han organitzat un exercici on s’ha simulat un incendi a la sala de màquines d’un mercant quan feia la maniobra d’entrada al port i que ha causat un ferit
  • En l’exercici s’ha activat la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per contaminació d’aigües marines CAMCAT, el Pla d’emergències del propi vaixell i el Pla d’Autoprotecció del port
  • En l’exercici han intervingut mitjans humans, marítims i materials per tal de fer front al supòsit d’emergència
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i Ports de la Generalitat han organitzat aquest matí un simulacre d’incendi en un mercant al port de Vilanova i la Geltrú. L’exercici ha consistit en la simulació d’un incendi a la sala de màquines d’un vaixell mercant en el moment que feia la maniobra d’entrada a la dàrsena comercial. A causa del foc, un tripulant ha resultat ferit i ha caigut a l’aigua.
L’objectiu d’aquest exercici ha estat posar a prova el Pla d’Autoprotecció (PAU) del port de Vilanova i la Geltrú i comprovar com s’integra amb el Pla de Protecció Civil municipal i amb el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT. També serveix per comprovar la comunicació i coordinació entre els mitjans terrestres i els mitjans marítims.
 
Un cop el pràctic (assessor del capità a l’hora de maniobrar dins de port) ha detectat l’incendi, ha donat avís a l’autoritat portuària que ha activat els protocols de comunicacions al telèfon d’emergències 112 i al CECAT, i els protocols d’actuació del port. Així, s’ha activat el Pla d’autoprotecció del port en fase 2. 
 
El vaixell ha activat el seu Pla d’emergència i els tripulants han intentat controlar el foc, però no l’han pogut contenir. Un cop ha atracat el vaixell al moll Bombers de la Generalitat han procedit ha extingir l’incendi i han col·laborat en l’assistència al ferit. Així mateix, el remolcador ha refredat el casc del vaixell amb el canó d’aigua.
 
Mentrestant, personal de l’Autoritat portuària ha apropat les barreres de contenció al moll per si s’havien d’estendre al voltant del vaixell, per tal d’evitar una possible contaminació de les aigües interiors del port.
 
El ferit ha estat atès per una ambulància convencional i un vehicle d’intervenció ràpida del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Per la seva banda, la unitat aquàtica dels Mossos d’Esquadra ha activat una llanxa  per controlar que les embarcacions alienes a l’incident no s’apropin a la zona afectada. Així mateix, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han procedit ha establir un control de trànsit restringit als accessos del port per no afectar a la resta d’operativa portuària.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha posat el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya (CAMCAT), en situació de Prealerta.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques, Salvament Marítim (SASEMAR), Ports de la Generalitat, la tècnics de  Protecció Civil de la Generalitat, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el pràctic del port.
 
Pel que fa als mitjans emprats hi han assistit: dues dotacions de bombers, una embarcació de Salvament Marítim, dues dotacions de Policia Local, tres dotacions dels Mossos d’Esquadra (incloent l’embarcació i tripulació de la unitat aquàtica) i una ambulància convencional i un vehicle d’intervenció ràpida amb un comandament del SEM.

4  

Imatges

Imatge 1 del simulacre de Port de Vilanova

Imatge 1 del simulacre de Port de Vilanova 1432

Imatge 2 del simulacre de Port de Vilanova

Imatge 2 del simulacre de Port de Vilanova 1950

Imatge 3 del simulacre de Port de Vilanova

Imatge 3 del simulacre de Port de Vilanova 1872

Imatge 4 del simulacre de Port de Vilanova

Imatge 4 del simulacre de Port de Vilanova 1373

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en format PDF

Nota de premsa en format PDF
PDF | 85